Erdoğan’ın önünde adalet vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan yeni üye Yıldız Seferinoğlu’nun yemin töreni yapıldı.

Yayınlanma: 21.02.2019 - 11:38
Abone Ol google-news

Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı toplantıda “adalet” vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AYM üyeliğine atanan Yıldız Seferinoğlu için dün yüksek mahkemede yemin töreni düzenlendi. Törene Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve yüksek yargı başkanları katıldı.

Törende konuşan AYM Başkanı Zühtü Arslan, kadim devlet geleneğinde adaletin, devletin varlığını devam ettirmesinin temel şartı olarak kabul edildiğini belirterek “Bugün de önemli ölçüde geçerli olan ‘adalet dairesinin’ hayata geçmesi, devletin adil kanunlarla bağlı olmasına, daha güncel ifadeyle temel hak ve hürriyetlere dayanan hukuk devleti olarak örgütlenmesine bağladır. Başka bir ifadeyle adalet, yönetimin hukukun üstünlüğüne dayanmasını ve bu yolla bireylerin temel hak ve hürriyetlerini korumasını gerektirmektedir. Hukuk, her toplum için ekmek, su ve teneffüs ettiğimiz hava kadar hayati bir ihtiyaçtır. Dolayısıyla hukukun üstünlüğünün sağlanması ve sürdürülmesi, bir ülkenin geleceğinin teminatıdır. Anayasada ifadesini bulan ve milli hedefimiz olan ‘çağdaş medeniyet düzeyine ulaşma, ancak tüm kural ve kurumlarıyla hukuk devletinin tesisiyle mümkündür” dedi. Konuşmanın ardından Seferinoğlu yemin etti ve kisvesi Başkan Arslan tarafından giydirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler