Erdoğan’ın şairi Genç, Merkez Bankası’na atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şairi olarak bilinen Nurullah Genç, SPK’den sonra şimdi de Merkez Bankası üyeliğine atandı. Genç 3 yıl süreyle bu görevi yürütecek.

Yayınlanma: 10.04.2015 - 05:18
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1999’da cezaevine girmeden önce yayımladığı şiir albümünde ‘Beni Yakışına’ şiirini okuduğu Prof. Nurullah Genç, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) sonra şimdi de Merkez Bankası üyeliğine atandı.

Merkez Bankası’nın 83. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul toplantısında meclis üyeliği seçimleri de yapıldı. Genel Kurulda Banka Meclis üyeliğine görev süresi 30 Nisan’da sona erecek olan Prof. Dr. Necdet Şensoy yeniden seçilirken süresi dolan üye Abdullah Yalçın’ın yerine şair Prof. Dr. Nurullah Genç seçildi.

2012’den bu yana SPK üyeliği görevini yürüten Nurullah Genç, bu görevinden şubat başında AKP’den milletvekilliği aday adaylığı için ayrılmıştı. Üç roman, 18 şiir kitabı ve altı mesleki yayını bulunan Genç’in, şiir ve fotoğrafçılık alanında ödülleri de bulunuyor. 1960’ta Erzurum’da doğan Genç’in ‘Beni Yakışına’ şiiri ‘O’nu göreyim diye, kıblegâhım da yandı’ diye bitiyor.

Genç’in şiirleri Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde AKP’nin grup toplantılarında partililer tarafından defalarca okundu. Partililer, Erdoğan’a, Nurullah Genç’e ait en çok da “Uyan Artık Yiğidim” şiiriyle destek veriyordu. Şiirde “Tasalanma yiğidim, zaman bizden yana, millet bizden yana” sözleri yer alıyor.

Necdet Şensoy ise 2006’dan bu yana Merkez Bankası meclis üyesi olarak görev yapıyor. İki üye 1 Mayıs itibarıyla 3 yıl süreyle görev yapacak.

Merkez Bankası’nın denetleme kurulu üyeliklerine de Ömer Duman ile Mehmet Babacan ve Ahmet Fethi Toptaş yeniden seçildi. Bir dönem Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nde de görev yapan Ömer Duman, Sayıştay Başsavcılığı’ndan istifa ederek AKP’den aday adayı olmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler