Eren Erdem'in annesi böyle isyan etti

FETÖ’nün 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları sürecinde yasadışı ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla yargılanan, kapatılan Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP milletvekili Eren Erdem hakkında, dün görülen duruşmada verilen tahliye kararının ardından işlemler sürerken savcının itirazı üzerine yeniden tutuklama kararı çıkarıldı. Erdem’in tahliye edilmemesi ailesi ve CHP’lilerce büyük tepkiyle karşılandı.

Yayınlanma: 08.01.2019 - 08:39
Abone Ol google-news
<video:1194553>

Kapatılan Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP milletvekili Eren Erdem ile gazetenin sahibi Turan Ababey’in de aralarında bulunduğu 12 sanığın yargılandığı dava dün görüldü. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker, Gökhan Zeybek, Ali Haydar Hakverdi, Mahmut Tanal, Ali Mahir Başarır, Sera Kadıgil, Sibel Özdemir, Turan Aydoğdu, önceki dönem milletvekillerinden Barış Yarkadaş, Kadir Gökmen Öğüt, Melda Onur, Necati Yılmaz ve Dursun Çiçek izledi.

<haber-yatay:1194342,1194264,1194015>

Savcı mütalaa verdi 

Esas hakkında mütalaasını veren savcı, sanık Eren Erdem’in, “silahlı örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım” ve “göreve ilişkin sırrın açıklanması” suçlarından 8.5 yıldan 19 yıla kadar hapsi cezasına çarptırılmasını istedi. Aralarında Turan Ababey’in de bulunduğu 3 sanık hakkında beraat kararı verilmesini isteyen savcı, sanıklar Ufuk Emin Köroğlu, Emrah Direk, Değer Özergün, Mehmet Aydoğmuş ve Murat Kazancı’nın firari konumda olmaları nedeniyle haklarındaki dosyanın ayrılması talebinde bulundu. Sesli Görüntülü Bilişim Sistemi ile duruşmaya katılan Eren Erdem ise “Deliller tamamlanmıştır. Mütalaa verilmiştir. Ortada bir belge ya da kanıt yoktur” dedi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti 29 Haziran 2018’den bu yana tutuklu olan Erdem’in adli kontrolle tahliyesine karar verdi.

Tahliye kararının ardından işlemler sürerken savcının itirazı üzerine Erdem hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarıldı. Yaklaşık 6 buçuk saat bekleyen ailesi, CHP’liler ve Erdem’in dostları büyük üzüntü yaşadı.



Annesi sinir krizi geçirdi

Silivri Cezaevi önünde Erdem’in tahliye edilmesini bekleyen annesi Hüsniye Erdem gözyaşlarına boğularak fenalık geçirdi.

Tahliye kararından sonra oğluna kavuşacağı hayaliyle Silivri Cezaevi’nin kapısına koşan anne Hüsniye Erdem yakalama kararı sonrası adeta yıkıldı. Anne gözyaşlarına boğulurken baba Hasan Erdem, “O suçların hepsini oğlumla beraber ben işledim. Bu talimatları verene söylüyorum, bizi yıldıramazlar. Yarın Taksim’de eşimle birlikte kendimi yakacağım’’ diyerek isyanını dile getirdi


CHP’li Sezgin Tanrıkulu hukuka aykırı bir durumun yaşandığını belirterek, “Bu, Türkiye’de yargının olmadığını gösteriyor. Karara itiraz edeceğiz. Eren Erdem’in yanındayız” dedi. CHP milletvekili Mahmut Tanal ise sanal bir mahkeme olduğunu söyleyerek İnsan Hakları mevzuatı kitapçığını yırttı. Twitter hesabından tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise Twitter’dan, “Adalet mülkün temeli ise... Devletin kökü adalet ise... Bu kararlarla kökümüz kuruyor. Temelimiz çürüyor. Çok yazık” ifadelerini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler