Etekle savaşı hiç bitmiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan oğlu ve kızının yönetici oldukları TÜRGEV’in yurtlarının açılışı törenine katıldı. Erdoğan, “Varsın onlar inadına dekolte, inadına mini etek diye feveran etsinler. Biz TÜRGEV’de inancına, tarihine bağlı nesiller yetiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yayınlanma: 25.02.2015 - 21:36
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu ile gündeme gelen, oğlu ile kızının yönetim kurulu üyesi oldukları TÜRGEV’in 6 ilde 8 yurt açılış törenini Ankara’dan yönetti. Erdoğan, konuşmasında, “Varsın onlar inadına dekolte, inadına mini etek diye feveran etsinler. Biz TÜRGEV’de inancına, tarihine bağlı nesiller, gençler yetiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. İstanbul’daki yurdun açılış törenine katılan oğlu Bilal Erdoğan ise, babasına “Saygıdeğer Cumhurbaşkanım” diye hitap etti. Erdoğan da oğlunu “Bilal Bey” diye salonda anons etti.

TÜRGEV’in toplu açılış töreni dün Ankara’da ATO Salonu’nda gerçekleştirildi. Tören için AKP’nin başkentten ve dış ilçelerinden getirdiği taraftarlarının sayısı salonu dolduramadı. Açılış konuşmalarından sonra Bala ve Gölbaşı gibi merkeze uzak ilçelerden getirilen öğrenciler ancak salona girebildi. Bu aşamada salonu ikiye bölen perde açıldı, öğrenciler, arka bölümlere oturdu.

 

‘Dekolte, mini etek ayrımcılığı’

Erdoğan, konuşmasında, 28 Şubat ile 17- 25 aralık süreçlerini aynı niteliğe sahip olduğunu iddia etti ve daha önce gündeme gelen “İnadına mini etek” diyenleri kastederek şöyle dedi: “Varsın onlar kendilerine icazetli şakirtler yetiştirsinler, inadına dekolte inadına mini etek diye feveran etsinler, biz TÜRGEV ile diğer vakıflarımızla derneklerimizle birlikte inancına, tarihine bağlı nesiller düşünen, tartışan gençler yetiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz.”

Erdoğan’ın konuşmasının ardından, törene katılan çok sayıda bakan, Emine Erdoğan ve Sümeyye Erdoğan sahneye çıktı. Erdoğan, “Milletvekillerimiz Meclis’e gidebilir. Oradaki çalışmalarda buradan daha faydalı olacaklar” diyerek milletvekillerini İç Güvenlik Yasa Tasarısı’nın görüşmeler için yönlendirdi.

 

‘Bilal Bey’

Erdoğan, Ankara, Antalya, İzmir, Konya, Bursa ve İstanbul’daki açılışları canlı yayında salondan yönetti. İllerdeki açılışlar sahnenin arkasındaki iki büyük ekrana yansıtılırken Erdoğan da önündeki ekrandan açılışlara katılan yerel devlet görevlilerini izleyerek teker teker adlarını saydı.

İstanbul’daki yurdun açılış törenine katılan TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, babasına “Saygıdeğer Cumhurbaşkanım” diye hitap etti. Erdoğan da oğlunu “Bilal Bey” diye salonda anons etti.

Açılış törenine İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Valisi Vasip Şahin de katıldı. Törende şarkıcı Niran Ünsal da dikkat çekti.

Şişli’deki törende, yurt bahçesine konulan televizyondan Ankara’da gerçekleştirilen yurtların toplu açılışı katılımcılara canlı izlettirildi. Saat 11.00’da yapılması planlanan açılış, Ankara’daki törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması nedeniyle 1.5 saat sonra gerçekleştirildi.

Bağlantı sırasında konuşma yapmak için mikrofonu eline alan ve Bilal Erdoğan’dan aldığı bilgileri bir kâğıda yazarak hazırlık yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, bağlantıyı yapan sunucunun Bilal Erdoğan’ı anons etmesiyle, mikrofonu Erdoğan’a verdi. Bilal Erdoğan ise “Saygıdeğer Cumhurbaşkanım, değerli davetliler, bugün TÜRGEV’in yanında durduğunuz için sizlere teşekkür etmek istiyorum. İstanbul’da da çok değerli bir misafir heyetimiz var. Bugün hem Şişli Mihri Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu’nu hem de Maltepe Yıldız Hasoğlu Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu’nu açmış olacağız” dedi.

 

Gözü valiyi aradı

Erdoğan’ın gözü, videokonferans yöntemiyle bağlandığı İzmir’de Vali Mustafa Toprak’ı aradı. “Vilayetten kimse yok mu?” sorusu üzerine Erdoğan’a, valiliği Bornova Kaymakamı Kadri Canan’ın temsil ettiği bildirildi.

Erdoğan ardından sırayla; Konya, Bursa, İzmir, Antalya ve Ankara’daki açılışları da yönetti. Konya, Antalya ve Bursa’daki törenlere AKP’li belediye başkanları da katıldı.

Antalya’daki törende TÜRGEV temsilcisinin konuşmasının ardından Vali de bir konuşma yaptı. Daha sonra Erdoğan’ın isteğiyle AKP’li belediye başkanı Menderes Türel de konuşma yaptı. Son açılış Ankara’daki yurt için gerçekleştirildi. Yurt önünde AKP’li Ankara Milletvekili ve eski bakan Emrullah İşler yer alırken Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Vali Mehmet Kılıçlar’ı sahneye davet etti. Erdoğan, Gökçek’in TÜRGEV’e, Hacıbayram Mahallesi’nde gençlik merkezi olarak kullanılan bir binayı tahsis ettiğini söyledi.

Öteyandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Suudi Arabistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler