Üç Silahşor Balesi Zorlu’da sahnelendi

İstanbul Devlet Opera ve Balesi(İDOB), Alexandre Dumas’ ın bale sahnesine aktarılan ünlü eseri “Üç Silahşor” i 28 Mart Perşembe akşamı Süreyya’nın neredeyse üç katı büyüklükteki sahnesi ve seyirci kapasitesiyle Atatürk Kültür Merkezi’ni hatırlatan Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahneledi.

Yayınlanma: 29.03.2019 - 15:40
Abone Ol google-news
Gösteri, sahne sanatçılarının duygularını ifade eden Kübalı sanatçı Carlos Celdrán’ın kaleme aldığı 27 Mart Dünya Tiyatro Günü uluslararası mesajının okunmasıyla başladı.

Üç Silahşörler Balesi’ni, senaryo ve koreografiyi de gerçekleştiren  Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) baş dansçılarından Armağan Davran ve Volkan Ersoy ikilisi sahneye koydu. Orkestrayı, balenin müziğini G.Verdi’nin bestelerinden düzenleyen ADOB daimi şefi Bujor Hoinic yönetti. Balenin Zorlu sahnesine yakışan dekorunu İsmail Dede, kostümlerini Nursun Ünlü, ışık tasarımını Fuat Gök yaptı. ADOB ile Mart 2010’da Türkiye prömiyerini yapan baleyi İDOB İstanbul’da ilk kez 1 Aralık 2018’de sahneye koydu.

Konusu, 16. yüzyıl Fransa’sında geçen, Athos, Porthos, Aramis, d’Artagnan isimli dört gözü pek şövalyenin maceralarını anlatan baleninZorlu’daki temsilinde dört şövalyeyi Erhan Güzel, Batur Büklü, Oliver Spence, Mehmet N. Arkan canlandırdı. Baş balerinalar; Büşra Ay “Constance”, Melike Koper “Milady”, Özde Eren kraliçe rollerinde dans ettiler.

Birçok koreografiye Davran ile birlikte imza atan Ersoy “Bu sezon İDOB’un genç jenerasyonu ile Üç Silahşör”i sahneledik. Teknik alt yapıları, artistik yönleri çok kuvvetli, neo-klasik baleye çok yatkınlar. Topluluk hem genç, hem yetenekli, hem de kaliteli. Bale İstanbul’da başka bir anlam kazandı. Zorlu’da ise, duygular ve düşünceler, konseptimiz aynı kaldı ama çok daha değişik bir atmosfer içerisine girdik. Bizim görevimiz her sahnede bunu oynayabilmek ama mekân daha geniş olduğu için prodüksiyon daha net gözüktü” diyerek memnuniyetlerini dile getirdi. Baş balerinalardan Melike Koper ise, "Teknikte danscılarda çok rahat ettik. Sahne arkası AKM gibi devasa. Sahnede adımlarımızı büyük büyük atabiliyoruz. Ne mutlu oh diyorum. senede bir kere de olsa gerçekten bale yaptığımızı hissediyoruz." diyerek duydukları heyecanı ifade etti.

Üç Silahşor 2 ve 4 Nisan günleri saat 20.00’da Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde izlenebilecek. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler