İlk kadın mitingi 100 yaşında

Kastamonu’da 3 bin kadının katılımı ile Anadolu işgalini protesto etmek için yapılan ve Türkiye’nin ilk kadın mitingi olarak anılan “Kastamonu Kadın Mitingi” 100 yaşında.

Yayınlanma: 10.12.2019 - 02:00
İlk kadın mitingi 100 yaşında
Abone Ol google-news

Kastamonu’da 3 bin kadının katılımı ile Anadolu işgalini protesto etmek için yapılan ve Türkiye’nin ilk kadın mitingi olarak anılan “Kastamonu Kadın Mitingi” 100 yaşında. 10 aralık 1919 tarihinde düzenlenen mitingin yıldönümü, Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi (DMKI) tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

“Kastamonu’dan Dünyaya Açılan Kadın Ufku” üst başlığı ile düzenlenen etkinlikler kapsamında Kastamonu Saray Hamamı Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Milli Mücadele ve Kastamonu / Kastamonu’dan Dünyaya Açılan Kadın Ufku” başlıklı sergi dün açıldı. Küratörlüğünü İzzeddin Çalışlar’ın, proje tasarımını ise Cubis Art İstanbul’un üstlendiği sergi 10 Ocak 2020 tarihine kadar açık olacak. İstanbul’da ise, 14 Aralık’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda Pelin Batu’nun sunuculuğunu üstleneceği özel bir gala gecesi düzenlenecek. Kastamonu Kadın Mitingi’nin 100. yılı onuruna besteci ve orkestra şefi Oğuzhan Balcı’nın bestelediği senfonik eserin prömiyerinin yapılacağı gecede Nemeth Quartet solist olarak sahne alacak. Etkinlikler, 18 Aralık 2019’da Tarih Vakfı işbirliğiyle düzenlenecek panel ile devam edecek. Panelde Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyeti’ne feminizmin tarihi, Milli Mücadele döneminde kadın ve Kastamonu Kadın Mitingi ana başlıkları ele alınacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler