Birinciliği Ün Ve Akalın Paylaştı

4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Yayınlanma: 22.08.2017 - 09:18
Abone Ol google-news

14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali bünyesinde düzenlenen 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması’nın birincileri belli oldu. İki ayrı grupta yarışan genç yeteneklerden dereceye girenler ödüllerini jüri başkanı Gülsin Onay’ın elinden aldı. 18 yaş üstü A sınıfından Tolga Atalay Ün ve Özgür Deniz Akalın liderliği paylaşırken ikinci ve üçüncülüğe değer performans bulunamadı. İlk sırada yer alan isimler 5 bin TL’lik ödülün sahibi oldu. 18 yaş altı B sınıfında ise Tuna Bilgin birinciliği elde ederken bu kategoride de ikincilik ve üçüncülük boş kaldı. Genç yarışmacı ayrıca “En İyi Saygun Yorumcusu” ödülünü aldı. 14 yaşındaki Bilgin, 3 bin TL para ödülü kazandı.

Gümüşlük Sahili’nde yer alan festival merkezinde dereceye girenler, sahneye gelerek birer performans sergilediler. Gülsin Onay yaptığı konuşmada, “Çok güzel bir yarışma oldu. Hepsi de aslında çok yetenekli ve değerli gençler. Sonuçta üç tane de nur topu gibi birincimiz oldu. Bundan sonra yolları açık olsun; gündemleri hep müzik olsun” dedi. Dereceye giren üç yarışmacı verdikleri mini konserde şu eserleri seslendirdi: Tuna Bilgin, Ahmed Adnan Saygun’dan, “Sonatina Op.15”; Tolga Atalay Ün, L.van Beethoven’dan “Piyano sonatı Op.110, No.31, La bemol majör” ve Özgür Deniz Akalın, Igor Stravinsky’den üç bölümden oluşan “Firebird”.

Jüride ünlü isimler yer aldı

Büyük bestecimiz Saygun’un adını yaşatmak ve gençleri teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen yarışmanın jüri üyeleri arasında dünyaca ünlü piyanistler yer aldı. Jüri başkanlığını Devlet Sanatçısı Gülsin Onay’ın yaptığı yarışmanın jüri üyeleri arasında İtalya’dan Romano Pallottini; Küba’dan Mauricio Vallina ve Rusya’dan İlya İtin yer aldı. Yarışmanın sanat yönetmenliğini ise piyanist Eren Levendoğlu üstlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler