Zorlu’da yeni sezon işimiz zor

Zorlu PSM’de Sezon boyunca sahne alacak isimler sanatseverleri zorlu bir seçimin beklediğini gösterir nitelikte. Yılın en ilginç gösterilerinden biri müzik, eğlence, sanat ve komedi öğelerini taşıyan sahne şovuyla dünyaca ünlü bir fenomene dönüşen Blue Man Group’un şovu olacak.

Yayınlanma: 22.08.2017 - 21:04
Abone Ol google-news

Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin 5. sezon programı açıklandı. Sezon boyunca sahne alacak isimler sanatseverleri zorlu bir seçimin beklediğini gösterir nitelikte... Öncelikle şunu belirtelim, Zorlu PSM’nin yeni sezon için düzenlenen basın buluşmasında altı defalarca çizilen bir şey vardı: Bu açıklanan isimler tüm programın sadece bir kısmını oluşturuyor. Hatta PSM’nin Genel Sanat Yönetmeni Murat Abbas (ki birçoklarınca Mabbas diye de bilinir) “Öyle isimlerle görüşüyoruz ki, açıkladığımızda yer yerinden oynayacak” diye bir cümle kurdu. Yani bu sezon işimiz gerçekten de zor.

Lamb 17 yıl sonra geliyor

Yılın en ilginç gösterilerinden biri şüphesiz BKM işbirliğiyle getirilecek olan, müzik, eğlence, sanat ve komedi öğelerini taşıyan sahne şovuyla dünyaca ünlü bir fenomene dönüşen Blue Man Group’un şovu olacak. 13 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında 24 gösteri sunacak olan grubun sunacağı interaktif performans şimdiden herkesin ağzının suyunu akıtmaya başladı, bizden söylemesi. Sadece adıyla bile heyecan yaratan bir başka grup ise en son H 2000 festivalinde izleme fırsatı bulduğumuz elektronik popun nevi şahsına münhasır ikilisi Lamb elbette. Uzun süredir sesi soluğu çıkmayan Lamb’in 4 Aralık’taki konseri için şimdiden yerinizi ayırtın deriz.

Yılın diğer dikkat çeken konserleri arasında Tom Odell (23 Eylül), Michael Kiwanuka (27 Eylül), Nicolas Jaar (3 Ekim), Patricia Kaas (26 Ekim), HVOB ve Winston Marshall (27 Ekim)ve Mor Karbasi (16 Kasım) sayılabilir. Bu yıl 15-16 Aralık tarihlerinde ikinci kez düzenlenecek Mix Festival’de ise Selda Bağcan & Boom Pam, Modestep (Live), Electro Deluxe, The Wedding Present, Cem Adrian, Goose, Mustafa Özkent, Kabus Kerim, Manuş Baba, Slam, Jakuzi, Motorama, Gökçen Kaynatan, Donae’o, Dagamba, Son Feci Bisiklet, SX, She Drew The Gun, Dudu Tassa&The Kuwaities, Akın Sevgör ve The Away Days sahne alacak.

İlhan İrem de var Fazıl Say da...

Vestel Gururla Yerli konser serisi bu sezonda da devam ediyor. “Hep Bir Ümit Uğruna” başlıklı konseriyle İlhan İrem (30 Eylül) gibi kült bir ismin de aralarında bulunduğu sanatçılar şöyle sıralanıyor: Gökhan Türkmen (26 Eylül), Burhan Öçal & İstanbul Oriental Ensemble (3 Ekim), Cem Adrian (10 Ekim), Emre Altuğ (17 Ekim), Yeni Türkü (24 Ekim), Ahmet Aslan (31 Ekim), Nazan Öncel (14 Kasım), Cenk Eren (5 Aralık) ve Ümit Besen (12 Aralık). Yine bu kapsamda Fazıl Say’ın çellist Nicolas Altstaedt ile birlikte vereceği “4 Cities” başlıklı konser de yılın önemli konserleribnden biri olacak şüphesiz.

Studio’da alternatif sesler

Zorlu PSM’nin özgün atmosferi ve etkileyici ses performansıyla birçok etkinliğe ev sahipliği yapan sahnesi Studio, yenilenerek 5. sezona hazırlanıyor. 800 kişiye çıkan izleyici kapasitesiyle Studio’da ağırlanacak ilk isimler arasında; Japon post rock grubu MONO, drum and bass ve elektronik müziğin kilometre taşlarından, yeni “audio-visual” şovuyla Roni Size, Garanti Caz yeşili kapsamındaki Portico Quartet, Brazzaville, John Maus, Aeroplane, Betoko, ADULT, Jeton Records ve Zorlu Psm işbirliğiyle techno’nun önemli isimlerinden Pig & Dan, Coyu, Christian Smith ve Matrixxman...

Tiyatrosu (bu yılın öne çıkan yeni prodüksiyonları arasında “Kürk Mantolu Madonna” var), operası (Royal Opera House gösterimleri meraklılarını bekliyor), balesi (Bolshoi’un perdeden gösterimleri kaçmaz), sineması (“Harry Potter” ve “La La Land” konserli gösterimleri özellikle tavsiye edilir), elektronik müziği (Sonar İstanbul bu yıl 30-31 Mart tarihlerinde), modası (Mercedes Fashion Week 12-15 Ekim arası) derken dolu dolu bir sezon bekliyor bizi. Son olarak Zorlu PSM’nin belki de en avant-garde işlerine imza atan Digi-logue’dan bahsedelim kısaca. Dijital dönüşümü farklı disiplinlerle kesiştirmeyi ve yaratıcı endüstride olan, bu dünyayı anlamak, yeteneklerini geliştirmek isteyen herkesi ortak bir ağda buluşturmayı hedefleyen Digi.logue; 13 Eylül- 30 Ekim tarihleri arasında Digi. logue Space’te “Future Tellers / Gelecek Anlatıcıları” sergisine ev sahipliği yapacak. Digi.logue ayrıca British Council’ın AltCity projesinin İstanbul ayağındaki iş ortağı olacak ve proje kapsamında; Dijital Sanat Rezidans Programı’na ve bu süreç sonrasında ortaya çıkacak sanat eserlerinden oluşacak ve 14 Kasım- 1 Aralık tarihleri arasında Digi.logue Space’te yer alacak sergiye ev sahipliği yapacak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler