Altın Koza büyüyor!

Antalya tartışıladursun Adana, “Yine Türk sineması” dedi.

Yayınlanma: 23.08.2017 - 20:30
Abone Ol google-news

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ulusal film yarışması bölümünün kaldırılmasıyla ilgili tartışma ve tepkiler sürerken, Uluslararası Adana Film Festivali’nin kapsamının genişletildiği açıklandı.

Türk sinemasında giderek artan kalitenin uluslararası alana yansıtılması ve rekabet gücünün yükselmesi amacıyla yapılan çalışmalara bu yıl yenilerinin eklendiği, 25 eylül 1 ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin yeni ve zengin içeriğiyle daha görkemli geçeceği belirtildi.

Bu yıl 24’cü kez düzenlenecek Adana Film Festivali’nde yine gelenek korunarak Türk sinemasına yıllardır en büyük katkıyı koyan Ulusal Uzun Metraj Yarışması’nda 5 ana kategoride Altın Koza Ödülleri dağıtılacak. Festivalde yeni yarışma kategorileri yer alacak, var olanların kapsamı genişletilecek. Ülke sinemasının ayakta kalması ve uluslararası alanda rekabet gücünün artması için önemi korunarak hayata geçirilecek.

Yarışma kapsamındaki bazı ulusal kategoriler, uluslararası kimlik kazanırken, portföye eklenen yeni kategoriler de Adana Film Festivali’ni, dünya genelinde bilinen bir sinema organizasyonu haline getirmeye yönelik özellikler taşıyor. Daha önce, “Adana Konulu Senaryo Yarışması” adıyla hayata geçirilen kategori, bu yıl “Adana Kısa Film Maratonu Yarışması” adı ve içeriğiyle yapılacak. 12 ülkenin katıldığı, “Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması” ise kapsamı genişletilerek, yeryüzünün her noktasından katılıma açık, “Uluslararası Kısa Film Yarışması” adıyla sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Yine, “Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması” adıyla düzenlenen kategori, bu yıl, “Uluslararası Öğrenci Filmleri Yarışması” adıyla yaşama geçecek.

Sinema pazarı

Bu yılki festivalin kapsamında oluşturulacak Sinema Pazarı’nda ise sektörün aktörleri buluşup, sorunların çözümü için beyin fırtınalarıyla geçen halka açık oturumlarda sinemayı tartışıp, sorgulara yanıt verecek. Festivalin bir diğer önemli ayağında ise, dünya sineması ile Türk dünyası ve Türk sineması seçkilerinden oluşan özel gösterimlere yer verilecek, atölyeler, konserler ve sergiler gerçekleştirilecek.

Ulusal uzun metraj geleneği korunuyor

Adana Film Festivali Genel Direktörü İsmail Dikilitaş da, bazı ulusal yarışma kategorilerinin uluslararası nitelik kazanmasıyla, dünya sinemasının Türkiye ve Adana ile yakından ilgilenmesine olanak sağlandığını belirterek Adana Film Festivali’nin ses getiren ve sinema sanatına üst seviyede katkı sağlayan bir organizasyon olması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. Dikilitaş, “Özellikle geleneğini koruyarak Türk sineması’na yıllardır en büyük katkıyı veren Ulusal Uzun Metraj Yarışması, bu yıl da ülke sinemasının ayakta kalması ve uluslararası alanda rekabet gücünün artması adına önemi korunarak hayata geçirilecek” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler