Ruhi Su için anma etkinliği

Bakırköy Belediyesi ve Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği (RSKD) tarafından düzenlenen “2. Ruhi Su Şiir Ödülü ve Anma Etkinliği”, 21 Ekim Cumartesi saat 14.00’te Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde yapılacak.

Yayınlanma: 20.10.2017 - 21:06
Abone Ol google-news



Etkinlikte Ruhi Su Dostlar Korosu da konser verecek. RSKD Başkanı Ilgın Su, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve Ruhi Su Şiir Ödülü Seçici Kurul Başkanı Cevat Çapan’ın açılış konuşmasıyla başlayacak ücretsiz etkinlikte sempozyumlar da yapılacak. “Asuman Susam Şiiri” üzerine yapılacak birinci oturuma Mahmut Tanyürek, Zeynep Direk, Enis Rıza Sakızlı, Hayri K. Yetik ve Şükran Yücel konuşmacı olarak katılacak. “Ruhi Su Sesi ve İzi” konulu ikinci oturumda da Asuman Susam, Rahmi Saltuk, Metin Turan, Alper Meral ve Sezai Sarıoğlu konuşacaklar. Ayrıca Ruhi Su’nun kültür mirasını yeni insanlara ulaştırmak amacıyla verilen Ruhi Su Şiir Ödülü’nün ikincisini “Külde Kor İzleri” adlı şiir kitabıyla kazanan İsmail Mert Başat’a ödülü törenle verilecek.

Bunalmış yüreklere bir damla su...

Dostlar Korosu İlk Koristleri, 18 Kasım Cumartesi günü Saat 20.00’de Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi (Eski Kent Sineması, Şişli Kent Kültür Merkezi ) bünyesinde bir konser verecek. Dostlar Korosu İlk Koristleri, “ Bugün amacımız ‘Bunalmış yüreklere’ bir damla da olsa ‘Su serpmek’, ‘Yetiştik, geldik!...’ demek. Dostlukla...” diyor. 1975 yılında Dostlar Tiyatrosu etkinlikleri bünyesinde Ruhi Su ile bir araya gelen Dostlar Korosu, ilerleyen yıllarda, Ruhi Su yönetiminde “El Kapıları”, “Sabahın Sahibi Var” ve “Semahlar” uzunçalarlarına ses verdi, yurtiçindeki konserlerde izleyicinin karşısında Ruhi Su ile beraber yerini aldı. Aradan geçen yıllar sonrasında, Ruhi Su ile bire bir çalışan, onun engin ve derin birikimini özümseyen on iki korist tekrar bir araya geldi ve edinmiş oldukları Ruhi Su disiplini ile 2014 yılından bu yana, güncel koşullarda çalışmalarına devam ediyor. Dostlar Korosu İlk Koristleri, en son “‘Ruhi Su’dan Bize Bizden Zamana”’ isimli Uzunçalarla (LP) ve CD ile dinleyicisinin karşısına çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler