Yaşar Kemal sanatın diliyle anıldı

Edebiyat ustası, röportajcı Yaşar Kemal Adana’dan Hemite’ye sevgi, saygı seli, sanatın diliyle anıldı.

Yayınlanma: 11.11.2017 - 20:32
Abone Ol google-news

Seyhan Belediyesi ve Yaşar Kemal Vakfı birlikteliğinde Adana’da 6 Ekim’de başlayan, bir ay boyunca sergi, drama atölyesi, panel, film gösterimi, konser, söyleşi gibi pek çok etkinliğin gerçekleştiği “Yaşar Kemal Sanat Günleri” 9 Kasım akşamı, “Yer Demir Gök Bakır” filminin gösterimi ile noktalandı.

Etkinliklerin son günü Hemite Köyü ziyareti ile başladı, Adana Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde “Çukurova Yaşar Kemal” fotoğraf sergisi gezilerek devam etti. Gecede Zülfü Livaneli eşliğinde Ferhat Livaneli Orkestrası konseri ve film izlendi.

‘Kılavuzluğa devam’

Yaşar Kemal dostları onu ana toprağı Osmaniye ili Hemite köyündeki İnce Memed heykeli önünde köylüleriyle bir araya gelerek de andı. Vakıf Başkanı eşi Ayşe Semiha Baban, "Kendi heykelinin yapılmasını hiç sevmezdi. İnce Memed heykelinin yapılmasını tercih etti, çok da beğendi. Gelecek kuşaklar onu eserleriyle tanısın isterdi, vakıfta bu amaca hizmet ediyor. Nebil Özgentürk’ün dile getirdiği gibi, attığımız her adımda, köyde yetişmiş bu büyük romancının insanlığın sesine kulak vererek, ülkesini kucaklayarak nasıl dünyaya açıldığını yaşıyor, kılavuzluk etmeye devam ettiğini görüyoruz” dedi.

Yaşar Kemal’in Çukurova için, dünya için ayrı bir yeri ve önemi olduğuna vurgu yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, “Yaşar Kemal’in Çukurova için çok büyük bir önemi var, tabii dünya için de öyle. Kendisi bir dünya sanatçısı... Barış insanı, sevgi insanı. Ayrılıkları birleştiren bir yapıya sahip” diyerek etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler