Katliamdan sergiye

Çankaya Belediyesi Galeri Çankaya, 10 Ekim 2015 Ankara Garı katliamında yaralandıktan sonra hastane odasında başlayan resim serüvenini sergiyle taçlandıran Günay Karakuş’un çalışmalarına ev sahipliği yapıyor.

Yayınlanma: 16.11.2017 - 20:57
Abone Ol google-news

Çankaya Belediyesi Galeri Çankaya, 10 Ekim 2015 Ankara Garı katliamında yaralandıktan sonra hastane odasında başlayan resim serüvenini sergiyle taçlandıran Günay Karakuş’un çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. Çankaya Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen sergi, sanatseverler ve 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği ile Kızkardeşim Derneği üyelerinin yoğun katılımıyla açıldı. Tedavi sürecinde Ankara’da edindiği dostları ve ailesiyle sergisini açan Günay Karakuş, sık sık duygusal anlar yaşadı.

Adana Çukurova Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde öğrenciyken mitinge katılmak için üniversiteden arkadaşlarıyla Ankara’ya geldiğini ifade eden Günay Karakuş, 10 Ekim’de Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamına tanık olduklarını söyledi.

O gün çok büyük bir travma yaşandığını ve hâlâ izlerinin devam ettiğini dile getiren Karakuş, uzuv kaybı yaşayanların travmasının daha da uzun süreceğini aktardı. Yoğun bakımdan çıktıktan sonra çizdiği bacaklarında çiçek açan yeşil elbiseli kız resminin büyük ilgi gördüğünü söyleyen Karakuş, şöyle devam etti: “Sergimin adının Ekinoks olmasının nedeni: Ekinoks döneminde güneş ışınları ekvatora dik gelir ve dünyanın tam yarısı karanlık diğer yarısı aydınlıktır ya. Bu karanlığı yaşadığımız travma dönemine benzetiyorum. Umutla, dirençle dayanışma ile o karanlığı aştığımızı düşünüyorum. Kısacası, Ekinoks bir dayanışma ürünü. Emeği görünür kılmak için kadın suretleri kullandım, kadının karanlık karşısında umudu yeşerten savaşçı yanını öne çıkarmaya çalıştım.” Günay Karakuş’un çalışmalarından oluşan Ekinoks sergisi 22 Kasım’a dek Galeri Çankaya’da görülebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler