Zihni Sinir sergisi ziyaretçileri bekliyor

İTÜ Rektörlük Sanat Galerisi (İTÜ RSG), karikatür dünyamızın “çılgın profesör”ü olarak tanınan İrfan Sayar’ın 40 yaş dönümü için hazırladığı “Porof. Zihni Sinir – Hayalden Gerçeğe Alternatif Köprüler” başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Yayınlanma: 25.11.2017 - 20:56
Abone Ol google-news

İTÜ Rektörlük Sanat Galerisi (İTÜ RSG), karikatür dünyamızın “çılgın profesör”ü olarak tanınan İrfan Sayar’ın 40 yaş dönümü için hazırladığı “Porof. Zihni Sinir – Hayalden Gerçeğe Alternatif Köprüler” başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor. Sanatçının yüzlerce karikatürü, prototip ve maketleri arasından yaptığı seçki, Zihni Sinir’in çizgi dünyasındaki yolculuğunun renkli bir özeti olma niteliği de taşıyor. Maket çalışmaların ve seri üretim objelerin de yer aldığı sergi, hem büyüklerin hem de çocukların ilgisini çekecek birçok ayrıntıyı içeriyor.

Karikatürist İrfan Sayar, Zihni Sinir’in bunca yıldır gördüğü ilgiyi şöyle açıklıyor: “Zihni Sinir karakterinde, insanın eşyayla olan ilişkisini sorguladım. Hiçbir gelişimin sanatsız olmayacağına inanıyorum. Sanatı en tepeye çıkarmalıyız. Yaratıcılığımızı, hayallerimizi besleyecek olan şey sanattır. Teknolojiyi çok seviyor, benimsiyor, kullanıyor ama bir zaman geliyor nefret ediyoruz. Zihni Sinir de tam da o komik noktayı yakalıyor.”

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Rektörlük Binası’nda bulunan RSG, 26 Aralık’a kadar ücretsiz ziyaret edilebiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler