Ankara'da Telli rüzgarı: Ahmet Telli için şiir-heykel sergisi

Şair Ahmet Telli'nin 70. Yaş günü için Ankara'da şiir-heykel sergisi açıldı. Ankara Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nde Şair Ahmet Telli'nin 70. yaş günü adına düzenlenen “Renkler/İmgeler/Sözcükler” adlı Şiir-Heykel sergisi 26 Aralık’a kadar sanatseverlerle buluşacak.

Yayınlanma: 04.12.2017 - 11:43
Abone Ol google-news

Telli'nin edebiyata kattığı ilk eser 1979 tarihli ''Yangın Yılları'' isimli şiir kitabı oldu. Telli, 2011 yılında ''Nida'' kitabı ile Altın Portakal Şiir ödülüne layık görüldü.

Şair Ahmet Telli'nin şiirlerine göndermeler yapan kitap görselleri ve heykellerden oluşan sergide yer alan yapıtların bir bölümü şairin son kitaplarına da girdi. Ressam Habip Aydoğdu'nun ''Nida'' kitabı için çizdiği resimler, ressam İbrahim Çiftçioğlu'nun ''Toplu Şiirler'' için olan resimleri ve Hasip Bektaş’ın öncülüğündeki kitapları resimlendiren dokuz sanatçının yapıtları hem son kitapta hem de sergide yer alıyor.

Küratörlüğünü İbrahim Karaoğlu'nun üstlendiği serginin 2 Aralık’ta düzenlenen açılış etkinliğine müzik yazarı Ahmet Say, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP Bilim ve Kültür Platformu Başkanı Onur Bilge Kula, CHP İl Meclis Üyesi Gamze Taşcıer gibi birçok siyasi ve ünlü isim katıldı.

 'Büyük şairler büyük sarsıntıların ürünüdür'

CHP’li Tezcan, Ahmet Telli için “O, büyük ufuklara, umutla yol aldığımız günlerin kaptanı oldu'” ifadelerini kullandı. Şiirlerinin bestelendiğini, notalara döküldüğünü, büyük kavgaların parçası olduğunu belirten Tezcan, “Ahmet Telli, bütün yaşamı boyunca, 'büyük şairler büyük sarsıntıların ürünüdür' sözünü doğruladı” dedi. Tezcan, Konuşması sırasında Telli'nin “Soluk Soluğa 2” adlı şiirini seslendirerek konuklara keyifli dakikalar yaşattı. Gündem ile ilgili soruları yanıtsız bırakan Tezcan, “Bugün Ahmet Telli için buradayız, herkesin ruhunu dinlendirdiği birgün vardır, bugün o gün” diye konuştu. 

'Şairini bekleyen sandalye'

Açılış konuşmalarının ardından Ahmet Telli, ünlü gitar virtüözü Ahmet Kanneci'nin gitar resitali eşliğinde şiirlerini seslendirdiği dinletinin ardından yönetmenliğini Mahir Karayazı'nın yaptığı ''Şairini bekleyen sandalye'' adlı belgesel izlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler