“Dialogues with the inner self” Join+idea’da

Arden Oluk’un yeni kişisel sergisi “Dialogues with the inner self”17 Ocak – 02 Şubat tarihlerinde Arnavutköy Join+idea’da sanatseverler ile buluşuyor.

Yayınlanma: 12.01.2018 - 11:09
Abone Ol google-news

“Bu resimlerin deneği benim. Benim ustam çocukluğumdaki Arden. Burada günlük yaşamdan kareler yok, taklit yok, başkasının yolu yok, önceden kabul edilmiş fikirler yok. Ayrı diyarlar, söylenmemiş şarkılar, şeytanların kesik başları ve ayak izleri, karanlığın kutsal bilinmezliği ve bu bilinmezliği bilinen ilan etmeyerek bilinmeze duyulan aşk halinde açlık var.” -Arden Oluk sanatçı

 Tuval üstüne yağlıboya kazımalar – carving tekniği ile yarattığı eserlerde sanatçı Arden Oluk iç sesiyle gerçekleştridiği diyalogları tuvale aktarmış. “Dialogues sergisi içsel arkeoloji, bilinmezliğin büyüsü, karanlık mı - elbette giriyoruz.

 “Bilinmezliğe duyulan açlık insanı yollara sürükler. Yollar sonsuz. Yollar çıkmazlarına ulaştığında yeni yollar doğurur. Biraz aydınlık, biraz puslu, çoğu zaman karanlık.

Yol henüz ilerimizde olan rengarenk ve sonsuz ihtimalleri barındırırken, insanı yola iten, yoldan bir türlü uzak kalamamasına sebep olan aslında karanlığın gizeminin cazibesidir.

Karanlık hem tüm renkleri hem de tüm ihtimalleri içinde yorulmadan yaşatır.

Ulaşacağı sonuçtan çok ihtimaller heyecanlandırır insanı. Karanlığı deneyimlemek, karanlığı keşfetmek arzusu, onun içine dalıp orada kaybolmak için cesaret verir.

Arden’in kazımaları hayat boyu yaptığı keşiflerin birer yansımaları. Merakının, arayışlarının, korkunun, cesaretin, öfkenin, umudun ama en çok da kendi içindeki bilinmezleri keşfetme arzusunun beden bulmuş halleri.

Yolların ve karanlığın içinde kaybolma arzusu varoluşuna tüm gücüyle tutunan çocuğu besler. Gerçek usta odur. Karanlığın içinde yeni karanlıklara dalar kuşkuya düşmeden. Hep daha derini merak eder. Limitleri yoktur. Kazıdıkça kazır. Yollar kıvrıldıkça kıvrılır. Renklerle buluştukça karanlığı özler. Çocuk bir arkeolog gibi tozların altında saklı kalmış gerçekleri ortaya çıkarırken, karşısına çıkan tüm gerçeklerle tekrar cesaret kazanır yeni oluklar açmak için. Bunların hepsi onun için yeni deneyler; içine en içine doğru yaptığı keşif gezileridir. İçindeki çocuk usta, deneylerine devam ederken gerçek, en saf ve en sahici kendini bulma arzusu asla bitmez. Karanlık gizem dolu, karanlık insanı içine çeken bir girdap, yollar uçsuz ve yollar sonsuz.” -Meryem Sultuybek sergi küratörü

 Arden Oluk kimdir?

1982’de İstanbul’da doğdu. Küçüklük yıllarından itibaren kelimelerden önce kendisini boya kalemleriyle dışa vurdu. Çizim ve resim, ömürlük bir varoluş tecrübesine ulaştı.

Yaşamı boyunca A.B.D., Meksika, Atlantik Okyanus Adaları, Avrupa, Japonya ve Hindistan arasında gezerek varoluşu ve farklı kültürleri izleyerek tecrübe etti.

2000 ve 2004 seneleri arasında aralıksız İngiltere’de yaşadı. Moda illüstrasyon, baskı ve sanat tarihi konularını çalıştı, eğitim aldı. Belirli bir akademik ekole bağlı kalmaması, Arden’i otantik ve taklitten uzak, karma disiplin uygulayan bir sanatçıya dönüştürdü.

Tinsel algısından doğan, kendine has tekniklerini ve tarzını yansıttı. Bağımsız kalmayı tercih etti. Kendisini soyut-dışavurumcu olarak tanıttı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler