Edebiyatımızın 'Ağabeyi' sonsuzluğa uğurlandı

Doğum gününden bir gün sonra 22 Ocak Pazartesi sabahı hayatını kaybeden şair, yayıncı Enver Ercan Türkiye Yazarlar Sendikası(TYS)'nın Yeldeğirmeni Sanat Merkezi'nde dün sabah düzenlediği törenin ardından öğle namazında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Cami'ne getirildi ve Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yayınlanma: 24.01.2018 - 11:23
Abone Ol google-news

TYS Başkanı Mustafa Köz’ün yönettiği, müzisyen Mehtap Meral’in sunduğu törende Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, TYS önceki başkanlarından, yazarımız Ataol Behramoğlu, Varlık Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Filiz Nayır Deniztekin, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, gazetemiz kitap eki editörü Turhan Günay, Akın Ok, Hasan Bülent Kahraman ve kızı Özge Ercan duygularını dile getirdiler. Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu ve yakın dostu Murat Tuncel’ın mesajlarının okunduğu törende Kemal Yavuzer, Çağla Nekruze, Nurbanu Güçsen de şiirlerini seslendirdi.

 Oyun arkadaşımı kaybettim

 Biricik kızı Özge Ercan “Ben bir babayı değil oyun arkadaşımı kaybettim” derken yıllardır Varlık’ı birlikte yaşatan Deniztekin Genel Yayın Yönetmeni Enver Ercan için “Varlığa çok şey kattı.” diyerek eksikliğinin, acılarının büyüklüğünü ifade etti.

 Kocatürk,10 yıl önce tanıdığı güzel insan Enver Ercan'ı çok özleyeceğini söyleyerek; "Şairdi, gönül adamıydı, ilkeleri için savaşan namuslu bir insandı. Bu savaş bize miras olarak kalmalı" dedi.

 “Özge ile Sana Geldik”

 Enver Ercan'ı anlatmanın çok zor olduğunu söyleyen Günay, "Arkadaşlarımız dediler ki, şiirin ağabeyi. Hayır, O Türk Edebiyatı'nın ağabeyi idi. Çünkü edebiyatın bütün dallarıyla çok yakından ilgilendi. Çıkardığı dergiler bunun çok canlı örnekleri olarak edebiyat tarihimize girdiler. Enver içerideyken takibimi hiç bırakmadı. İmzalayıp gönderdiği iki tane kitap 'Yazılar' ve 'Söyleşiler' inin birinde "Özge ile sana geldik" yazıyordu" diyerek vefalı dostuna teşekkür etti.

 Özyalçıner ise, “Has şairdi. Sözcüklerin sahibiydi. Onlara istediğini söyletmesini bilirdi. Olup bitenin en sürekli izleyicisiydi. Kim tek bassa bilir, görürdü onun şiiri” diye başlayan konuşmasında şairliği bir yana edebiyatı, kültürü, sanatı iş eyleyen Enver Ercan’ın hiç ben olmadığını ifade etti.

 Tören, 21 Ocak 1958'de dünya gelen Enver Ercan'ın kendi sesinden dostlarına yolladığı doğum günü mesajı;

 "Sevgili arkadaşlar, ilk günden beri ziyaretime gelen ve beni onurlandıran arkadaşları aslında saygıyla selamlıyorum. Çünkü benim bu kadar sevenim olduğunu bilmiyordum. Bu açıdan da mutlu oldum. Bundan sonra gelecekleri de sevgiyle kucaklıyorum. Doğum günüm kutlu olsun." ile başlayıp gene aynı mesaj ile sona erdi.

 Omuzlarda alkışlar arasında Yeldeğirmen Sanat Merkezi’nden sonsuzluğa uğurlanan Enver Ercan’ın düzenlenen törene arkadaşı Çağıl, kardeşleri Haver, Güher Yaşar, Ayfer, kuzenleri, yaşamı boyunca çalışmalarına omuz verdiği TYS, TYB, PEN, Troya Folklor Araştırma Derneği, ETEV yöneticileri, aralarında Yasak Meyve Şairleri, Mario Levi, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Fahri Aral, Semih Poroy’un da olduğu pek çok şair, yazar, çizer, yayıncı, aydın dostlar katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler