Çerkes dans topluluğu Shagdiy İstanbul'u büyüledi

Yaklaşık 100 kişilik bir ekiple Çerkes kültürünün en güzel danslarını sergileyen Shagdiy Kafkas Halk Dansları Topluluğu, İstanbullulara unutulmaz bir dans gösterisi sundu.

Yayınlanma: 31.03.2018 - 15:08
Abone Ol google-news


Kafkas Çerkes Derneği’nin düzenlediği organizasyonla İstanbul’a gelen Shagdiy Kafkas Halk Dansları Topluluğu, Bahçelievler Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde gösteri düzenlendi. Yaklaşık 100 kişilik bir ekiple Çerkes kültürünün en güzel danslarını sergileyen Shagdiy, izleyenleri adeta büyüledi.

Çerkeslerin ünlü şairi Alim Kişoko’nun Çerkeslerin cesaretini azmini, zekasını ve vatana olan bağlılığını anlatan şiiriyle başlayan etkinlik, Kabardey-Balkar devlet sanatçısı Svetlana Thagolegova’nın şarkısıyla devam etti. Daha sonra seyircilerin merakla beklediği Shagdiy Kafkas Halk Dansları Topluluğu, alkışlarla sahneye çıktı.

Kadim bir kültürle danslarını birleştiren Shagdiy, gösteri boyunca görsel şölenden ziyade insan ruhuna dokunan ve kalbini titreten bir geceye imza attı.

Çerkes kültürünü, giydiği kıyafetlerle, müzikleriyle ve danslarıyla yaşatmaya çalışan Shagdiy, uzun süre ayakta alkışlandı.

Gece Çerkes halk şarkıları söyleyen ve Kuşha Doğan namıyla tanınan Doğan Özden’in konuşmasıyla son bulurken, ardından plaket takdimi yapıldı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler