Eyüp İlyasoğlu anısına konser

Albert Long Hall konser sezonu açıldı. Gecede Gürer Aykal yönetiminde İstanbul Sinfonietta Eyüp İlyasoğlu anısına çaldı.

Yayınlanma: 20.10.2014 - 17:06
Abone Ol google-news

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall “Güz ve Müzik” temalı 2014 Sonbahar konser sezonu 15 Ekim Çarşamba akşamı Eyüp İlyasoğlu anısına düzenlenen konserle açıldı.

Kurucu şefleri Gürer Aykal yönetimindeki İstanbul Sinfonietta yaylı çalgılar orkestrası Elgar’ın “Yaylılar için Serenat” ile başladığı konseri Çaykovski “Floransa Anısı” eseriyle noktaladı. Solist sanatçılardan oluşan topluluğun yorum gücü ve yüksek birlikteliği, baş kemanda Pelin Halkacı Akın’ın sololarıyla büyük alkış aldı.

Topluluk, konserin solisti ünlü viyolonsel yıldızı Amit Peled’e Haydn“Viyolonsel Konçertosu”nda ve Casals’ın favori bis parçası “Kuşların Şarkısı” nda aynı güzellik ve derinlikle eşlik etti. Peled konsere 2013’te efsane viyolonsel sanatçısı Pablo Casals’ın eşi tarafından kendisine armağan edilen 1733 yapımı Goffriller ile çıktı. Sanatçı, Casals’ın sazına ve dünya görüşüne verdiği önemin altını Casals’ın “Çalışmalısınız. Hepimiz bu dünyayı çocuklarımızın hak ettiği hale getirmek için çalışmalıyız.” sözleriyle noktalanan mesajını okuyarak çizdi.

Gürer Aykal’da sürekli böyle kaliteli konserleri gerçekleştiren Evin İlyasoğlu ve ona destek veren rektörlere duyduğu hayranlığı ifade etti. Aykal, “Ne rastlantı ki bu konser, Evin’e hayatı boyunca destek olmuş olan, Eyüp’ün de doğum günü olan 15 Ekim’e denk düştü.” diyerek seyirciyi selamladı.

17 yıldır Albert Long Hall konserlerini düzenleyen Evin İlyasoğlu açılış konserinin eşi Eyüp İlyasoğlu’nun sonsuzluğa uğurlandığı gün Boğaziçi Üniversitesi Vakfı’na yapılan dost bağışlarıyla gerçekleştiğini belirtti. İlyasoğlu,”Bağışlarla açılış konserinin solisti, Amit Peled’in kaşesini ödeyebildik. Ayrıca Gürer Aykal da bu konseri bize armağan etti” diyerek katkıda bulunan herkese teşekkür etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler