'Fareli Köyün Kavalcısı' oyununda sansür tartışması

Erhan Yazıcıoğlu ‘Ayakkabı kutusu’ göndermesi nedeniyle işten atılan oyuncuya sahip çıktı: ‘Yapmış çocuk bir hata...’

Yayınlanma: 25.12.2014 - 17:09
Abone Ol google-news

Nedim Saban’ın iddialarıyla gündeme gelen “Fareli Köyün Kavalcısı” oyununda, “ayakkabı kutusu” göndermesi nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ndaki (İBBŞT) işinden atılan oyuncu Özgürefe Özyeşilpınar, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, olayın yakın dönemde değil, 22 Aralık 2013’te yaşandığını hatırlattı. Özyeşilpınar, iddia edilenin aksine, İBBŞT Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu’nun kendisine destek olduğunu söyledi. Nedim Saban, Twitter üzerinden “Erhan Yazıcıoğlu’nun Fareli Köyün Kavalcısı’nda rol icabı ayakkabı kutusuna değinen oyuncuyu tiyatrodan attığını biliyor muydunuz?” açıklaması yapmıştı.
Özyeşilpınar, oyun sırasında, “İçerideki keseden altınları getirin” yerine “İçerideki kutudan altınları getirin” deyince, önce oyundaki görevine son verilmiş, ardından da işten çıkarılmıştı.
Özyeşilpınar, yaşananları “Sözleşmem yenilenmeyerek sezon ortasında, üstelik resmen kandırılarak, istifa etmiş gibi gösterilerek işten çıkarıldım. Babamı yeni kaybettiğim, maddi ve manevi olarak sıkıntılı olduğum bir dönemdi. Çok büyük zorluk çektim. Üstelik önce ‘tamam sorun yok hallediyoruz’ dendi. Hatta akabinde bir oyuna asistan olarak verildim. Daha sonra ise dönemin genel sanat yönetmeni Hilmi Zafer Şahin bir anda karar değiştirerek işime son vermeye karar verdiklerini beyan etti!” sözleriyle anlattı.
1 Mart 2014’te olayı yargıya taşıdıklarını ve dava sürecinin devam ettiğini söyleyen oyuncu, “Davayı kazanacağız çünkü ortada elle tutulacak hiçbir gerekçe yok. Bir kişinin kaprisine kurban edildim” dedi.
Nedim Saban’ın iddialarını yalanlayan Özyeşilpınar, Erhan Yazıcıoğlu’nun kendisine destek olduğunu, İBBŞT’deki görevine geri dönmesi için çaba gösterdiğini ifade etti.
Öte yandan, Erhan Yazıcıoğlu da bir açıklama yaparak “Özgürefe’in işten çıkartılmasını kesinlikle doğru bulmuyorum. Çocuğun bir hata yaptığını ben de kendi de kabul ediyoruz. Ancak bunun cezası kesinlikle işten çıkartılmak olmamalıydı. Biz şu anda tiyatroya gönül vermiş bu gencimizi kurumumuza kazanmak ve onu yuvasına döndürmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler