Fatih Hilmioğlu'nun oğlu Arman anlatıyor...

Vücudunda 3 kanser nodülü bulunan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun oğlu Arman Hilmioğlu; Eğer babama bir şey olursa kim "gereğini yaptık" diyebilir.

Yayınlanma: 13.01.2014 - 11:05
Abone Ol google-news

Ergenekon davası kapsamında 23 yıl hapis cezasına çarptırılan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nda üçüncü bir (kanser başlangıcı) displastik nodül bulunmasının ardından yurt dışında yaşayan oğlu Arman Hilmioğlu, “Babam ölürse hangi savcı, hangi hakim bana ‘gereğini yaptık’ diyebilir. Babamın kullandığı ilaçlar artık vücudunda bağışıklık geliştirdi, işe yaramıyor” dedi. Babasının, 21 yaşında yaşamını yitiren kardeşi Emir Hilmioğlu’nun ardından çok zorlandığını belirten Arman Hilmioğlu, “Bu durumun psikolojik olarak etkisi tartışılamaz. Babam 20 kilo verdi” diye konuştu.

Yaklaşık 4 yıldır tutuklu bulunan Fatih Hilmioğlu, rahatsızlığı nedeniyle zor günler geçiriyor. Siroz hastası olan Hilmioğlu’nun sağlık durumu, vücudunda kanser nodüllerinin artmasının ardından da ciddiyetini koruyor. 21 yaşındaki oğlu Emir Hilmioğlu’nu Ankara’da trafik kazasında kaybetmesinin ardından psikolojik olarak da zor günler geçiren Hilmioğlu’nun Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden 3 kez alınan “cezaevinde kalamaz” raporuna karşın cezaevinde tutulmaya devam ediyor. Hilmioğlu için kamuoyunda “tahliye edilsin” tepkisi de artıyor.

İlk kez konuştu

Fatih Hilmioğlu’nun yurt dışında yaşayan ve babasının cezaevinde kalmasından bu yana da basına hiç konuşmayan oğlu Arman Hilmioğlu, babasının sağlığı ile ilgili son bilgileri ve kardeşinin yaşamını yitirmesinin ardından yaşadıklarını Cumhuriyet’e anlattı. Hilmioğlu, babası hakkında söylenen ithamları eleştirdi. Fatih Hilmioğlu’nun karaciğer alanında uzman bir doktor olduğunu belirten Arman Hilmioğlu, “Beni rahatsız eden şey duruşmalara bile katılmayanların yorum yapıyor olmalarıdır” diye konuştu. “Delilleri görmeden, babamı tanımadan böyle konuşmalarını anlamıyorum” diyen Arman Hilmioğlu, bu tür yorumların da babasını cezaevinde çok üzdüğünü dile getirdi.

‘Utanmalılar’

Arman Hilmioğlu, babasının cezaevine girdikten sonra 20 kilo verdiğini aktardı. Hilmioğlu, “Yarın babam ölürse hangi savcı, hangi hakim bana ‘gereğini yaptık’ diyebilir” diye konuştu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nden alınan 3 ayrı “cezaevinde kalamaz” raporu olduğunu anımsatan Hilmioğlu, “Adli Tıp Kurumu, ‘cezaevinde kalabilir’ dedi diye içerde tutuyorlar. Babamın sağlının iyileşmesi için diyet yapması gerekir. İçerdeyken böyle bir diyet yapması mümkün değil. Babamın kullandığı ilaçlar artık vücuduna bağışıklık geliştirdi, işe yaramıyor” dedi. “Aslında basına konuşmak istemiyordum” diyen Hilmioğlu, “Ama artık bu durumun dışında kalamam. Biz utanmıyoruz. Bizi böyle duruma düşürenler utanmalılar” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler