Fatih Terim: Herkesle her yerde her türlü

Fatih Terim’den derbi öncesi ilginç açıklamalar.

Yayınlanma: 16.02.2020 - 21:38
Fatih Terim: Herkesle her yerde her türlü
Abone Ol google-news

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, futbolcularını övdü

Fatih Terim: "Bazı sakat oyuncularımız olmadığında işler değişebiliyor, Falcao'yu da biraz denedik bugün. Her an, her kayıpta aşağıya doğru gitmeniz muhtemelken sorumluluğu alıp, zaman zaman çok da iyi oynamak ve galip gelmek önemli. Oyuncularımı kutluyorum.

Doktorla konuştuğumda Lemina için arka adalesinde bir problem var gibi dedi, bu iyi haber değil. Umarım sıkıntı çıkmaz ama çıksa da Galatasaray her yerde, herkesle, her türlü oynar” dedi. 

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, pazar günü oynanacak Fenerbahçe derbisi hakkında, “İlk defa orada oynamıyoruz. Tabii ki Galatasaray nereye giderse gitsin kazanmaya gider. Fenerbahçe’nin son haftalarda durumu bizim maçla ilgisi olamaz. O maçların atmosferi çok farklı olur. Pazar günü sahada ciddiyetle oynayan bir takım olacak. Biz zaten Kadıköy’e kazanmaya gidiyoruz” dedi.
Süper Lig’in 22’nci haftasında Galatasaray sahasında BtcTurk Yeni Malatyaspor’u 1-0 mağlup etti. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında iki takım teknik direktörü açıklamalarda bulundu.
Puan farklarının kapandığını ifade eden Fatih Terim, “Çarşamba günü üst düzey bir mücadele oldu. Rakibiniz normal dinlenmiş gelirken biz işin fizik ve psikolojik olarak da çok zorlu bir mücadele oynadık, kolay değildi. Bugün ise rakip alanda çok bulunduk ama Henry’e doğru direkt oynama isteğimiz çabuk top kaybetmemize neden oldu. Bugün pas yüzdemiz biraz düşmüş. Bu oyuncu tipi ile alakalı. Direkt oyun isteğimiz az pas yapmamıza ve top kaybı yapmamıza neden oldu. Rakip 20, biz 8 faul yapmışız. 20 rakamı oldukça yüksek, oyun baya kesilmiş. Sizden önce oynanan maçlar lehinize de gelişse üzerinizde bir baskı oluşuyor. Önemli olan ikinciyi bulabilmek ama o golü bulamayınca rahat olamadık. Kaçırdıklarımızı atabilsek daha rahat bir oyun olabilirdi. Bugün rakipten daha fazla pozisyona girip daha az pozisyon veren bir takım vardı. Ben oyuncularımı kutluyorum. Puan farkları kapanıyor. Futbolda 5 dakika, 5 saniye ve 5 hafta sizi yukarı da çıkarır da indirir de. Bugün üçüncü sıraya yükseldik. Umarım daha da yukarılara çıkacağız” diye konuştu.
“FENERBAHÇE’NİN SON HAFTALARDAKİ DURUMU DERBİYİ ETKİLEMEZ”
Pazar günü oynanacak Fenerbahçe derbisi hakkında konuşan Fatih Terim, "Derbilerin hiçbiri kolay değildir. Özellikle de Fenerbahçe - Galatasaray derbileri. İlk defa orada oynamıyoruz. Tabii ki Galatasaray nereye giderse gitsin kazanmaya gider. Fenerbahçe’nin son haftalarda durumu bizim maçla ilgisi olamaz. O maçların atmosferi çok farklı olur. Pazar günü sahada ciddiyetle oynayan bir takım olacak. Biz zaten kazanmaya gidiyoruz. Ben, maç öncesi oyuncularıma, ‘Arkadaşlar bugün beraberliğe oynuyoruz' diye bir şey dediğimi hiç hatırlamıyorum. Oyun anlayışımız bizim budur. Ümit ederim güzel bir sonuçla oradan ayrılırız” şeklinde konuştu.
“LEMINA’NIN DURUMU YARINKİ MR’DEN SONRA BELLİ OLACAK”
BtcTurk Yeni Malatyaspor maçında sakatlanarak oyundan çıkan Lemina’nın sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulunan Terim, “Seri ve Lemina, özellikle Seri’nin olağanüstü markaj yapmasını bekleyemezsiniz. Kontak, hatta iletişim sağlayan, pas yüzdesi iyi olan önemli bir oyuncu. Feghouli de bizim için çok kilit ve önemli bir oyuncu. Bundan sonra daha iyi olacaktır. Mariano ile neredeyse telepatik bir anlaşmaları da var. Genel olarak iki oyuncu da bizim için önemli. Lemina da maalesef arka adale diye bir teşhis var. Yarınki MR’dan sonra çok daha net bir şey söyleyebiliriz. Ama arka adalesinde bir sıkıntı var. Lemina bizim için çok kilit ve önemli bir oyuncu” ifadelerini kullandı.
TERİM’DEN HİLMİ OK VE ABİDİN AYDOĞDU’YA BAŞSAĞLIĞI
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim son olarak geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden MHK eski başkanlarından Hilmi Ok ve eski spiker Abidin Aydoğdu için başsağlığı dileğinde bulunurken, kaybettiği kayınvalidesi için de başsağlığı mesajında bulunan herkese teşekkür etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler