F.Bahçe’de 2 tane 11 var

Sportif Direktör Terraneo, Pereira’nın oyuncu seçiminde zorlanacağını söyledi

Yayınlanma: 14.07.2015 - 06:59
Abone Ol google-news

Yeni sezon öncesi yaptığı yıldız transferlerle kadrosunu büyük ölçüde yenileyen ve güçlendiren F.Bahçe’de forma savaşı yaşanacak. Sarı-Lacivertli takımda artık hiçbir oyuncunun yeri garanti değil. Yeni kadro yapılanmasında her mevki için kaliteli isimler transfer edildi, her futbolcunun alternatifi var. Kale, defans, orta saha ve forvette forma savaşı iyice kızıştı. Öyle ki yıllardır alternatifleri bulunmayan, sakatlık ve cezalı olmaları dışında kadroya ilk yazılan isimlerden Gökhan Gönül’le Volkan Demirel’in de artık çok kuvvetli rakipleri var.

‘Hoca kadroda zorlanacak’

İtalyan Sportif Direktör Guiliano Terraneo, “Hoca da ilk 11’i oluştururken sıkıntı yaşayacak. Aynı kalitede iki tane 11 yaptık” ifadelerini kullandı. Bugüne kadar yapılan transferlerde Terraneo, kuşkusuz büyük pay sahibi. Sarı- Lacivertliler’in kadrosuna kattığı her bir yıldız transferinde Terraneo’nun imzası bulunuyor. Terraneo, çok kısa bir sürede Nani ve Van Persie gibi 2 üst seviye toplam 8 transferi kamp dönemine yetiştirmesi nedeniyle taraftarların fenomeni haline geldi. Ayrıca transferlerin hemen hemen hepsi doğru mevkilere yapıldı, yaş ortalaması da düşürüldü.

F.Bahçe’de 3 kral

Transferin flaş ismi Fenerbahçe’de 3 kral biraraya geldi. Robin van Persie transferinin ardından kadroda yer alan 3 forvet oyuncu da gol kralı olma özelliği taşıyor. Fernandao (2014-15 Süper Lig), Moussa Sow (2010-11 Fransa Ligue 1), Van Persie (2011-12, 2012-13 İngiltere Premier Lig). Bakalım bizim ligimizde ya da Avrupa’da hangi yabancı attığı gollerle ses getirecek. Şimdi her şey yolunda gidiyor. Ön eleme kuraları için geriye sayım başladı. Rakipler çok güçlü. F.Bahçe de güçlü. Başarı şart. Transferler devam ediyor, 1-2 oyuncu daha alınacak yönünde duyumlar aldım.

Süper maaş

Sarı-Lacivertliler’den ayrılan Nijeryalı Emenike, Dubai ekibi Al Ain’e kiralanırken oyuncunun maaşı dudak uçuklatan cinsten. Golcü oyuncu Al Ain’de 3.7 milyon Avro’yu cebine koyacak.

Van Persie bugün törenle imza atıyor

F.Bahçe’nin van Persie transferine resmiyet kazandırması için imzadan önceki son prosedür de tamamlandı ve Hollandalı yıldız oyuncu sağlık kontrolünden geçti. Persie’nin ayak parmağında küçük bir sıkıntı olduğu öğrenildi. Diğer yandan kulüp Hollandalı yıldızın transferini resmen duyurdu. KAP’a yapılan açıklamada “Robin van Persie’nin transferi için kendisi ve kulübüyle presip anlaşması sağlanmıştır” denildi. Van Persie, bugün saat 18.00’de statta resmi sözleşmeyi imzalayacak ardından da basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak.

Baş döndüren özel maç trafiği

Sivasspor’la bugün saat 21.00’de deplasmanda karşılaşacak olan F.Bahçe, 1 gün sonra Dnipro’yu ağırlayacak. Mücadele Şükrü Saracoğlu Stadı’nda saat 21.00’de başlayacak. 17 Temmuz Cuma günü Şampiyonlar Ligi ön elemesi kura çekimi heyecanı yaşayacak olan Sarı-Lacivertli camia bu tarihte Avrupa Kupaları’ndaki ilk rakibini öğrenmiş olacak. Hazırlık maçları 18 Temmuz’da yine Şükrü Saracoğlu’nda devam edecek. Rakip Portekiz’den Guimaraes takımı. Maçın başlama saati 21.00. 20 Temmuz’da Afyon’a gidecek olan F.Bahçe burada peş peşe 2 karşılaşma daha oynayacak. Sarı-Lacivertli takım ilk maçını Teknik Direktör Vitor Pereira’nın eski takımı Olympiakos’la 21 Temmuz Salı günü yapacak. Ertesi gün de Marsilya’yla oynanacak. Afyon’daki müsabakaların başlama saati 20.30.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon