Feghouli'nin çabası yetmedi

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray'ın Medipol Başakşehir'e konuk olduğu maçta 1-1'lik sonuç çıktı.

Yayınlanma: 15.12.2018 - 21:00
Abone Ol google-news

Galatasaray adına maçtaki en olumlu nokta Feghouli'nin performansıydı. Cezayirli oyuncu sürekli doğru pasları doğru yerlere gönderdi. Takımın bütün hücum aksiyonlarında başroldeydi. Galatasaray'ın bütün etkili hücumlarında ya final pasını, ya da atağı başlatan pası veren oyuncuydu. Sarı-Kırmızılıların Başakşehir'i dağıtmak adına uyguladığı tam saha pres stratejisine de kendisinden çok da beklenmeyecek bir özveriyle katıldı. Feghouli'nin Galatasaray formasıyla en iyi maçını oynadığını söyleyebilirim.

Maçın ilk yarısında Galatasaray'ın, geçen sene Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'nin başındayken Başakşehir deplasmanında uyguladığı pres stratejisini hayata geçirmeye çalıştığını gördük. Sarı-Kırmızılılar kadro elverdiğince bunu yapabildi.

Başakşehir'de ise Abdullah Avcı'nın 65. dakikada yaptığı iki değişiklik, aslında Turuncu-Beyazlılar adına maçın bütün planını ortaya koydu. Avcı, Galatasaray'ın artık herkesçe bilinen "60. dakikadan sonra oyundan düşme" sorununa dayalı bir strateji kurmuş. Oraya kadar maçı beraberlikle götürmeyi başardılar ve daha sonra Elia ve Adebayor'un oyuna girişiyle üstünlüğü ele aldılar. Turuncu-Beyazlılar, 65'ten sonra net pozisyonlar yakalasa da bunları değerlendiremedi ve Galatasaray zirvede farkın açılmasını engellemiş oldu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler