Fenerbahçe Beko Play-Off'ta

Fenerbahçe Beko, THY Euroleague'in 22. haftasında evinde ağırladığı Panathinaikos'tan kolay bir galibiyet aldı. Sarı-Lacivertliler 85-66 kazanarak Euroleague'deki 19. galibiyetini aldı ve Play-Off'u garantiledi.

Yayınlanma: 08.02.2019 - 22:06
Fenerbahçe Beko Play-Off'ta
Abone Ol google-news

THY Euroleague’in 22. haftasında Fenerbahçe evinde koç Obradovic’in eski takımı Panathinaikos’u ağırladı. Maça hızlı başlayan Pao, 13-8 öne geçti. Calathes önderliğinde topu dolaştıran ve Kilpatrick-Thomas ikilisiyle sayı üreten Yeşil-Beyazlılar daha sonra Fenerbahçe’nin 6-0’lık serisine engel olamadı ve skor 14-13’e geldi. Bu bölümde Fenerbahçe Luigi Datome’yle etkili olmayı başardı. Melih ve Melli’yle iki hücum üst üste 3 sayılık isabet bulan Sarı-Lacivertliler skoru 20-15’e getirdi. Çeyreğin kalanında da etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe ilk periyodu 24-18 önde tamamladı.

İkinci çeyrek skor bakımından oldukça kısır başladı. İlk 1.5 dakikada iki takım toplamda sadece 1 sayı üretebildi. Daha sonra Panathinaikos, Calathes ve Vougioukas’ın basketleriyle aradaki farkı 3 sayıya indirdi. Bu bölümde savunmada daha konsantre görünen Yunan ekibi Fenerbahçe’ye yaklaşık 3.5 dakika boyunca saha içi isabet izni vermedi. Sarı-Lacivertliler adına krizi çözense Datome’nin orta mesafe isabeti oldu. Kalan bölümde ise adeta Fenerbahçe fırtınası esti. 6.5 dakikada Panathinaikos’un yalnızca 5 sayı atmasına izin veren Sarı-Lacivertliler, Yunan ekibinin üst üste yaptığı top kayıplarından faydalanarak farkı açtı ve soyunma odasına 48-29’luk üstünlükle girdi. İlk yarıda Fenerbahçe Beko adına 9’ar sayıyla oynayan Melli ve Guduric oldukça etkili oldu. Özellikle Melli, 18 verimlilik puanıyla büyük fark yarattı.

Üçüncü periyot karşılıklı üçlük isabetleriyle başladı. Bu çeyrekte farkı korumaya oynayan Fenerbahçe, rakibi Panathinaikos’a düşük bir tempo dikte ettirdi ve kalan bölümde Sarı-Lacivertlilerin belirlediği tempoda oyun oynandı. Sloukas, çeyreğin bitimine 2 dakika 23 saniye kala attığı turnikeyle skoru 63-40’a getirdi ve Fenerbahçe Beko adına farkı 23 sayıya çıkardı. Kalan bölümde sayı bulamayan Sarı-Lacivertliler, üçüncü periyodu 63-46 önde bitirdi.

Son çeyreğin başında Erick Green'le 9 sayı bulan Fenerbahçe Beko skoru 72-46'ya getirdi ve pratikte maçı bitirdi. Maçın bitimine 5.5 dakika kala oyundan alınan Nicolo Melli taraftarlarca ayakta alkışlandı. 5/6 saha içi isabetiyle 14 sayı atan Melli, bunun yanına 7 ribaunt, 4 asist ve 2 top çalma da ekledi ve 27 verimlilik puanıyla oynayarak Fenerbahçe'nin maçtaki en etkili ismi oldu. Melli'nin yerine oyuna giren isimse 2001 doğumlu genç yetenek Tarık Biberovic'ti. Sarı-Lacivertli formayla Euroleague'deki ilk maçına çıkan oyuncu 2 sayıyla oynadı. Sarı-Lacivertli taraftarlar periyodun büyük çoğunluğunu oyunlara tezahürat yaparak geçirdi. Sakatlığı nedeniyle maçta forma giyemeyen Vesely de unutulmadı. Maçı kopardıktan sonra rakibinin yaklaşmasına izin vermeyen Fenerbahçe Beko, maçı 85-66 kazanarak Euroleague'de 19. galibiyetini aldı. Bu galibiyetle Fenerbahçe, Euroleague'de  playoffu en erken garantileyen takım oldu.

FENERBAHÇE BEKO: 85 PANATHİNAİKOS: 66

SALON: Ülker Spor ve Etkinlik
HAKEMLER: Miguel Angel Perez, Sreten Radovic, Mehdi Difallah
FENERBAHÇE BEKO: Ahmet 4, Melli 14, Datome 12, Guduric 12, Ali Muhammed 2, Melih 7, Kalinic 8, Sloukas 4, Lauvergne 8, Green 12, Biberovic 2, Sinan
PANATHİNAİKOS: Vougioukas 6, Papapetrou 5, Thomas 13, Kilpatrick 17, Calathes 8, Payne 2, Gist 2, Lekavicius, Lojeski, Antetokounmpo 5, Mitoglou
İLK PERİYOT: 24-18
DEVRE: 48-29
ÜÇÜNCÜ PERİYOT: 63-46


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler