Fenerbahçe bu futbolla şampiyon..

Malatyaspor Fenerbahçe maçının ardından hedefte Ersun Yanal var. HİLMİ TÜRKAY yazdı.

Yayınlanma: 25.11.2019 - 11:02
Fenerbahçe bu futbolla şampiyon..
Abone Ol google-news


HİLMİ TÜRKAY

Futbolcuların sakatlıkları takımlarına büyük sorun yaratıyor. Sahalarımızda sakatlanmayan oyuncu neredeyse kalmadı. Eskiye dönüp baktığımda, toprak sahalarda, çamur deryası içinde yapılan maçlarda bu kadar sakatlık yaşanmazdı. Şimdi her şey mükemmel, tesisler olağanüstü, sahalar çim. Gelgelelim sakatlıklar başa bela. Bir sıkıntı var ama nerede? Zeminlerin güzelliğine mi aldanıyoruz yoksa? Fenerbahçe'yi yakından takip eden biri olarak bazı örnekler vermek istiyorum. Takımda son olarak Muriç ve Kruse sakatlandı. 10 gün oldu, hâlâ iyileşmediler. Malatya maçında Ersun Yanal, Mevlüt Erdinç'e şans verecekti. Ama Erdinç’te de son dakika sakatlığı yaşandı, sol bacak alt adalesinde kısmi yırtık tespit edildi. Sizlere Sarı-Lacivertli futbolcuların son iki, üç ay içinde yaşadığı sakatlıkları sıralamak istiyorum: Muriç (Bilek burkulması, bağlarda zedelenme), Rodrigues (Bağlarda zorlanma, kısmi yırtık), Moses (Üst adale kısmi yırtık), Emre (Kaburgada kırık, adalelerde sertleşme), Isla (Üst ön adalesinde kısmi yırtık), Tolgay (Ayak bileğindeki bağlarda zorlanma), Hasan Ali (Ayak taban zarında yırtık), Kruse (Kasık bölgesinde yırtık), Adil Rami (Kasıkta kas zarında yırtılma), Dirar (Fıtık ameliyatı oldu). Bu kadarına da pes öyle değil mi? Birileri çıkıp bu sakatlıkların neden sıklaştığını bizlere anlatsa keşke. Anlatsa da bizler de öğrensek. Aldığım duyum; hem Samandıra Can Bartu Tesisleri hem de Saracoğlu Stadı’nda zemin incelemesi başlatılmış. 


Forvetsiz takım!

Fenerbahçe, Malatya karşısına forvetsiz çıktı. Buradan Ersun Yanal’a her zamanki gibi yine bir eleştirim olacak. Bugün takımın orta sahasında aşırı adam kalabalığı yaşanırken, bakıyorum forvetin güçsüz. Mevlüt'ü, Muriç'e alternatif olsun diye aldırmıştın. Kaç maç oynattın Mevlüt'ü? Dün ona sarılmak istedin olmadı. Maraton uzun. Bak ikisi de yok. Yarın kupa maçları başlayacak. Bunların önlemini alman lazımdı. Sezon başında İranlı santrfor Allahyar, F.Bahçe ile 5 yıllık sözleşme imzalamıştı. Çocuk bir maç ya oynadı ya oynamadı. Şimdi İstanbulspor'da. Ezmeyin bu gençleri. Biliyoruz sen hep hazırcısındır. Gençlerle fazla uğraşmak istemezsin. 

Fenerbahçe kadrosunda Alper Potuk’u santrforda görünce şaşırdım. Alper tam 16 aydır ilk 11’de oynamıyordu. Ersun Yanal, orta saha direncini yüksek tuttu. Nedeni, rakibin gol yollarında çok etkili olması. Malatyaspor taş gibi takım, yetenekli oyuncuları fazla. Altay, başarılı bir maç çıkardı, kalesinde devleşmese Fenerbahçe bu 1 puanı da zor görürdü. Oyun içinde bir pozisyonda rakibine sert hareketine ofsayt çıkmasa kırmızı kart görecekti. Maç sert geçti, bunun nedeni puan savaşı. Ev sahibinin attığı ancak hakem tarafından sayılmayan golü tartışılır. Fenerbahçe yine Fenerbahçe gibi oynamadı. Sarı-Lacivertlilerin kazandığı penaltı, VAR’dan çıktı. Emre topu kaleciye nişanladı. Kaptanın bu ikinci kaçırışı. Mete Kalkavan’ın gösterdiği kartlara sözüm yok ama zaman zaman kasıtlı hareketlere seyirci kalması yenilir yutulur değil. Ersun Yanal’ın Rodrigues hamlesi geç karar. Alper sahada 70 dakika ne yaptı? Yanal bu yanlışları hep tekrarlıyor, Fenerbahçe böyle mi şampiyon olacak?



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler