Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ezdi geçti

Ligin bitimine dört hafta kala şampiyonluğunu ilan etme ihtimali doğan Sarı-Lacivertliler, ezeli rakiplerini istatistiklerde de ezdi geçti.

Yayınlanma: 14.04.2014 - 12:27
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'de 29. haftada rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray'ın puan kaybı yaşadığı haftada Antalyaspor'u 4-1'le geçen Fenerbahçe, eğer haftaya Beşiktaş'ı mağlup ederse şampiyonluğunu ilan edecek.

Ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etme ihtimali doğan Sarı-Lacivertliler, ezeli rakiplerini istatistiklerde de ezdi geçti. Atılan gol, girilen pozisyon, yapılan asist gibi istatistiklerde en yakın takipçisinin çok yukarısında olan Fenerbahçe, adeta kazanacağı şampiyonluğun tesadüf olmadığını ispatladı. Özellikle ligin ikinci yarısında yaşadığı ceza ve sakatlık problemlerine rağmen rakiplerinin çok önünde olan Sarı-Kanaryalar, puan farkının bir ara 4'e düşmesine rağmen üst üste aldığı başarılı sonuçlarla tekrar en yakın takipçisinin 12 puan önüne geçti.

İşte şampiyonluğu getiren istatistikler!
Henüz 29 haftası geride kalan ligde maç başına 2.28 gol ortalaması ile 66 gol atan Fenerbahçe, en yakın rakibi Sivasspor'un da 15 gol önünde. Fenerbahçe ayrıca, ligin ikinci yarısında da attığı 23 gol ile en çok gol atan takım oldu. Bu 66 golü girdiği 195 gol pozisyonu ile bulan Fenerbahçe, bu gollerin yarısından fazlasını takım arkadaşlarının işbirliği ile attı. Takım olarak 44 asist yapan Sarı-Lacivertliler özellikle serbest vuruşlarda etkili bir görüntü çizdi.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon