Fenerbahçe Lucescu'nun yıldızı ile anlaştı

Fenerbahçe, Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk'in Brezilyalı golcüsü Luiz Adriano ile prensipte anlaştı. Adriano, geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde bir maçta 5 gol atarak Messi’nin rekoruna ortak oldu.

Yayınlanma: 22.06.2015 - 10:10
Abone Ol google-news

Fenerbahçe yeni forvetini Ukrayna’da buldu. Sarı lacivertliler uzun süredir yürüttükleri temaslar sonrası Shakhtar Donetsk oyuncusu Luiz Adriano ile büyük oranda anlaştı. şampiyonlar ligi’nde geçtiğimiz sezon BATE Borisov’u 7-0 yendikleri maçta 5 gol birden atarak, Devler Ligi’nde bir maçta en çok gol kaydeden futbolcu unvanını Messi ile paylaşan sambacı, tam bir ceza alanı golcüsü. Adriano, geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’ni 10’ar golle kapatan Messi, Ronaldo ve Neymar’ın ardından 9 golle takipteydi. Shakhtar ile büyük başarılar elde eden Adriano zaman zaman Brezilya Milli Takım forması da giyiyor.

YENİ FORVET 28 YAŞINDA
Daha önce transferi noktalanan Bursasporlu Fernandao ile birlikte sarı lacivertlilerin iki yeni forvetinden biri olacak Adriano, 28 yaşında ve Shakhtar ile 161 lig maçına çıkıp 77 gol kaydetti. Yıldız golcüye bonservis ücreti ödemeyecek olan sarı lacivertliler yüksek bir yıllık ücret teklif ettiler. Ancak bu rakam bu aşamada gizli tutuluyor.
Luiz Adriano transferinin gerçekleşmesinin önünde ciddi bir engel kalmadığı, bu hafta içinde resmi açıklamanın yapılabileceği öğrenildi.

SHAKHTAR TARİHİNİN EN GOLCÜ OYUNCUSU
Babası bir kimya fabrikasında güvenlik görevlisi, annesi ev hanımı olan Luiz Adriano’nun dört kardeşi var. İki kardeşi de kendisi gibi futbol oynuyor. Romario ile Ronaldo hayranı olan ve Shakhtar Donetsk forması ile Avrupa’da kendine yer edinen Luiz Adriano, Ukrayna’da 264 karşılaşmada forma giyip, fileleri 129 kez havalandırdı.

6 LİG ŞAMPİYONLUĞU KAZANDI
Adriano, 6 lig şampiyonluğunun yanı sıra 1 de Avrupa Ligi kupası kazandı. Bunun yanı sıra 4 Ukrayna Kupası, 5 Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan Adriano, 2007’den beri formasını giydiği Shakhtar’ın tarihteki en golcü futbolcusu unvanının da sahibi durumunda.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler