Fenerbahçe van Persie’ye kavuştu

Fenerbahçe'nin bir süredir görüşme halinde olduğu Hollandalı yıldız golcü Robin van Persie İstanbul'a geldi.

Yayınlanma: 12.07.2015 - 17:17
Abone Ol google-news

<video:320469>

Fenerbahçe’nin Manchester United’tan yeni transferi dünyaca ünlü Hollandalı golcü Robin van Persie, dün İstanbul’a geldi. Eşi ve 2 çocuğuyla İstanbul’a ayak basan Hollandalı’yı Sabiha Gökçen Havaalanı’nda binlerce Sarı-Lacivertli taraftar coşkulu biçimde karşıladı. Kendisine sevgi gösterisinde bulunan yandaşların yanına giden ve bir taraftardan atkı alarak boynuna asan van Persie, Fenerbahçe’ye geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

‘Çok onurluyum’

Daha sonra FBTV’ye açıklamalarda bulunan Hollandalı, “Gerçekten kendimi iyi hissettiğimi söyleyebilirim. Şu anda İstanbul’da olmaktan dolayı çok mutluyum. Çok onurluyum. Fantastik ve harika bir taraftarın önüne çıkacağım. Benim için her şey şu anda çok güzel gidiyor” dedi.

Sarı-Lacivertliler’in eski oyuncusu Dirk Kuyt’tan Fenerbahçe hakkında olumlu şeyler duyduğunu belirten van Persie, “Kuyt’la birlikte 10 yıldır milli takımda beraberiz. Gelmeden önce Kuyt’la konuşma fırsatı buldum. Bana çok olumlu görüşler bildirdi. Kuyt buranın çok büyük bir kulüp olduğundan ve buradaki taraftarın büyüklüğünden bahsetti. Ben de taraftarlarla tanışmak için sabırsızlanıyorum” ifadelerini kullandı. Hollandalı futbolcunun bugün Şükrü Saracoğlu Stadı’nda düzenlenecek törenle resmi imzayı atması bekleniyor.

Kombine kuyruğu

Fenerbahçe’nin art arda yaptığı transferlere son olarak Robin van Persie’yi eklemesi kombine ve forma satışlarını da büyük ölçüde artırdı. Sarı-Lacivertliler hatırlanacağı üzere transfer sezonunu Kjaer’le açmıştı. Daha sonra Fernandao, Şener derken Porto’dan Fabiano’yla Ba da kadroya katılmıştı. Portekizli yıldız Nani’nin ve Brezilyalı orta saha Josef de Souza’nın imzası fazlasıyla dikkat çekti. Ancak Başkan Aziz Yıldırım’ın hedefinde Manchester United’ın ‘Uçan Hollandalı’ lakabıyla tanınan golcüsü Robin Van Persie vardı. Sarı-Lacivertliler bu transferde de mutlu sona ulaşarak geçen sene tribünlere ve takıma küsen taraftarıyla yine barışmayı başardı.

Sponsor taraftar

Başkan Yıldırım, her defasında söylediği “En büyük sponsorumuz taraftarımız” sözünün bir kez daha arkasında durarak forma ve kombineler için Sarı-Lacivertli yandaşları göreve çağırdı. Yıldırım’ın bu çağrısına kulak veren binlerce Fenerbahçeli taraftar dün sabah saatlerinden itibaren Şükrü Saracoğlu Maraton tribünü altındaki satış ofisinin önünde kuyruklar oluşturdu. Mesai saati öncesi sıraya giren futbolseverler, güneş altında saatlerce beklerken internetten yapılan başvuralarla olası kombine satışının 40 bine ulaşması ve loca satışlarıyla 50 milyon TL gibi bir gelirin sağlanması bekleniyor.

Transferde ilginç tesadüf

Sarı-Lacivertliler’in dün akşam saatlerinde İstanbul’a getirdiği dünyaca ünlü golcü Robin van Persie’yle ve Fenerbahçe’nin eski Hollandalı forveti Pierre van Hooijdonk arasında ilginç bir tesadüf ortaya çıktı. Sarı Kanarya’nın 2003 yazında Feyenoord’dan transfer ettiği van Hooijdonk tıpkı van Persie gibi 12 Temmuz’da İstanbul’a ayak basmış ve 13’ünde de resmi imzayı atmıştı. Uçan Hollandalı’nın da vatandaşı gibi bugün resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.

Hollandalı futbolcuyu taşıyan uçağın İstanbul'a inişinden bir saat önce havalimanına gelen taraftarlar, tezahüratlarla yeni transferlerini bekledi. Taraftarların "Uçan Hollandalı" şeklindeki tezahüratları dikkati çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler