Fenerbahçe'de hedef adam Ersun Yanal

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, takımın başına Ersun Yanal’ı getirdiğinde kafamda soru işaretleri vardı. Yanal göreve başladı, neredeyse bir yıl olacak bütün söylediklerimiz tek tek çıkıyor. HİLMİ TÜRKAY

Yayınlanma: 26.11.2019 - 11:00
Fenerbahçe'de hedef adam Ersun Yanal
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, takımın başına Ersun Yanal’ı getirdiğinde kafamda soru işaretleri vardı. Yanal göreve başladı, neredeyse bir yıl olacak bütün söylediklerim tek tek çıkıyor. Yanal’a çok yükleniyorum diye başlarda eleştiriler almıştım. Şimdi beni eleştirenler, haklı olduğumu söylüyor. Ersun Hoca formsuz. Ersun Hoca, eski Ersun Hoca değil. Yanal’ın kendini geliştirmesi lazım. Takımı kötü oynatıyor, bugüne kadar yaptığı oyuncu değişikliklerinin hepsi yanlış. Bazı oyunculara takıntısı olmalı ki (Deniz Türüç, Ferdi Kadıoğlu, Zajc gibi) formayı vermiyor. Her  yenilgi sonrası bahanesi hazır. Ama insanlar bu bahanelerine artık kanmıyor.

Ersun Yanal’ın rakiplere karşı hiçbir üretkenliği yok. Antalya, Kayseri ve Malatya maçlarında Fenerbahçe 8 puan bıraktı. Şaka gibi. 12. hafta geride kaldı, bakıyorum bu süreçte oyuncu değişikliklerini hep savunmadan yana kullanmış. Fenerbahçe büyük kulüptür, büyük oynamalıdır. Sarı-Lacivertliler maalesef büyük oynamıyor. Hoca, dua etsin ki kalede başarılı bir Altay vardı. Altay tek başına Malatya forvetiyle çarpıştı durdu. Haftalar önce Yanal için “kredisini tüketti” ifadesini kullanmıştım. Başkan Ali Koç’un bugün kafasında B planı olsa Ersun Yanal’ın gözünün yaşına bakmaz, en hızlı şekilde kapıyı gösterirdi. Koç, “12. Adam” istedi diye getirdi Yanal’ı. Bunu zaten bilmeyeniniz yoktur. Malatya maçı sonrası Ali Koç stadı üzgün terk ederken, basın mensuplarının “Konuşmayacak mısınız” sorusuna “Moralim bozuk” yanıtı vermişti. Gidişat kötü. Koç, Ersun Hoca’ya daha ne kadar tahammül edecek merak konusu. Başarısızlık devam ederse kimbilir belki Ersun Hoca istifa eder. Olamaz mı?     

İSTİFASI İSTENDİ

Düne kadar Ersun Yanal’a destek verenler görüyorum ki tek tek bu kararlarından geri çekilmeye başladı. Malatya deplasmanında ortaya konan kötü futbol ve bırakılan iki puanın ardından sosyal medyada Yanal’ın istifasını isteyenler çığ gibi büyüdü. Ersun Hoca’yı korkak futbol oynattığı gerekçesiyle eleştirenler , “Korkak hoca istemiyoruz... İstifa”, “Ersun’dan hoca bizden de şampiyon olmaz”, “Ferdi Kadıoğlu, Zajc, Ersun Hoca’ya ne yaptı merak ediyoruz”, “Ersun Yanal ile olmayacak”, “Ersun Yanal oyunu iyi okuyamıyor, maçı çevirecek hamleleri yapamıyor. Ocak ayını zor görür”, “Yanal'ın vadesi doluyor, onu biz getirdik göndermesini de biliriz”, “Lütfen sayın başkan, Ersun Yanal'ı görevden alın, Fenerbahçe'yi rezil etmeye hakkı yok” yorumlarında bulundu.

KADINA ŞİDDET SUÇTUR

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin savunucusu olan kadınlar ve kız çocukları için sayısız çalışma gerçekleştiren Fenerbahçe Spor Kulübü, 25 Kasım-10 Aralık tarihlerini kapsayan “Kadına yönelik şiddete karşı 16 günlük farkındalık kampanyası” kapsamında bir manifesto yayımladı. “Kadına şiddet suçtur, ortak olma, seyirci kalma” denen manifestoda kadına karşı şiddete dair önemli mesajlar yer alıyor. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler