Fenerbahçe'nin gençleri 'varım' diyor

İspanyol devi Real Madrid önünde kaleci Altay, sağ bekte Murat Sağlam, sağ açıkta Ferdi Kadıoğlu oynadıkları oyunla ışık verdi. Teknik Direktör Ersun Yanal, gençlerde ısrar ederse Fenerbahçe hem sahada hem maddi anlamda kazanır.

Yayınlanma: 01.08.2019 - 12:09
Abone Ol google-news

Ferdi Kadıoğlu Real Madrid önünde kalitesini gösterme şansı buldu.

Fenerbahçe, Audi Cup'taki son maçında Real Mardir ile girdiği gol düellosunu 5-3 kaybetti. Bayern Münih önünde dağılan sarı lacivertliler İspanya devi karşısında çok daha iyi bir futbol sergiledi. Stoper eksikliği bu maça da damga vurdu. Meksikali Reyes yedirdiği gollerle Fenerbahçe'nin stoperi olmadığını gösterdi. Gerçek mevkisi olmadığı halde burada oynayan Jailson ise kaleci Altay'dan dönen topları yeterince hızlı takip etmeyince Real Madrid'in galibiyet golleri geldi.

Audi Cup özelinde Fenerbahçe takımı gelişmeye devam ediyor. Olumlu sinyaller veriyor ama eksik mevkiler (stoper, sol bek) takıma bir an önce kazandırılmalı. Zaten yeni bir takım olan Fenerbahçe 'de lig başlayana kadar her saniyenin önemi var. Ayrıca Alman yıldız Max Kruse'nin dediği gibi bazı oyuncuların temel eksiklikleri var. Her ne kadar 2 maçta 11 gol yense de Fenerbahçe gerekli takviyeleri yaparsa gelecek yıl zirveye oynayabilir.

Karşılaşmaya ise Fenerbahçe'nin gençleri damga vurdu. İsim isim saymak gerekirse...

Altay: Fenerbahçe'deki Engin-Rüştü-Volkan'dan beri gelen Türk kaleci geleneğinin temsilcisi olacak gibi. 5 gol yemesine karşın yaptığı kurtarışlarla göz durdurdu. Maçtan sonra yaptığı açıklamada "Kurtarışlarıma değil yediğim gollere bakacağım. Hatalarımı gidermem lazım. burası Fenerbahçe' açıklaması çok umut verici. Kendini geliştirmeye devam ederse 'Bir Altaydır Fenerbahçe' sloganına hazır olun.

Murat Sağlam: Isla'nın Amerika Kupası, Dirar'ın Afrika Kupası'nda forma giymesi Trabzonspor'un elinden kapılan bu gence forma yolu açtı. Hızı, hücuma desteği çok olumlu. Real Madrid'in 100 milyon avroluk transferi Hazard karşısında dişe diş bir oyun ortaya koydu. Fenerbahçe'ye sağ bekte ciddi bir alternatif olacağını gösterdi.

Ferdi Kadıoğlu: Fenerbahçe'de bir türlü forma şansı verilmeyen Ferdi Kadıoğlu ilk 11'de  sahaya çıktı. Ciddi maç eksiği olmasına karşın Real'in Brezilyalı yıldızı Marcello karşısında oynadığı oyun ve futbol aklıyla verilen şansı iyi değerlendirdi. Gerçek mevkisi ofansif orta saha olan Ferdi, sağ açıkta oynamasına karşın kalitesini gösterdi. Futbol aklı Fenerbahçe'deki birçok oyuncunun önünde. Ersun Yanal, maçtan sonra Ferdi ile ilgili 'Devamlı oynayacağı bir yere gönderebiliriz' ifadesini kullandı. Fenerbahçe'de devamlı oynarsa sarı lacivertliler standart üstü bir futbolcu kazanabilir. Hatta Fenerbahçe'nin yeni 'Elmas'ı olabilir.

OZAN TUFAN İLE SÖZLEŞME YAPILMALI

Diğer oyunculara gelirsek Ozan Tufan bu yıla farklı başladı. Uzaktan attığı şutlar dikkat çekici. Bunlardan biri gol oldu, diğerini kaleci Navas güçlükle çıkardı. Fenerbahçe uzaktan şut konusunda uzun zamandır büyük bir eksiklik çekiyordu. Orta sahadaki pas hatalarını azaltırsa Fenerbahçe'ye çok faydalı olacak. Fenerbahçe bu oyuncunun sözleşmesini bir an önce uzatmalı.

Vedat Muriç çok faydalı ve  zeki bir oyuncu. Forvetteki bütün ağır işleri yapıyor. Hava toplarını arkadaşlarına indirdi. Dirar'in attığı golde mükemmel bir asist yaptı. Topu tutarak takım arkadaşlarını rahatlattı. Gary Rodriguez, attığı golle faydalı olacağını gösterdi, Arabistan'dan geldiği için yeterli kondisyonu yok. Hücumda Fenerbahçe'ye renk getireceği kesin. Alman yıldız Max Kruse de çok faydalı olacak. Takım arkadaşlarının onu anlaması gerekiyor. Kruse, hem oynayan hem oynatan bir oyuncu. Fenerbahçe'de pas dolaşım hızı artarsa daha da yararlı olacak. Bayern Münih önünde protesto edilen Dirar ise tam bir takım oyuncusu. Yine mevkisi olmadığı halde sol bekte görev yaptı. Attığı gole rağmen Real Madrid'in attığı gollerin hepsi bu kanattan geldi.

SINIFTA KALANLAR

Real Madrid önünde sınıfta kalan isimlerse Meksikalı stoper Reyes ve orta sahanın ortasında oynayan ve sahaya kaptan olarak çıkan Alper oldu. Alper bu takımın en pahalı oyuncularından biri... Artık genç oyuncu kategorisinde de değil... Aldığı paraya kıyasla katkısı çok sınırlı kalıyor.  Atamadığı paslar, kaptırdığı toplarla acemi bir görüntü çizdi. Meksikalı stoper Reyes ise bulduğu şansı değerlendiremedi. Yaptığı kritik hatalar golle sonuçlandı. Sadece taraftar değil arkadaşlarına da güven vermeyen bu ismin bundan sonra sarı-lacivertlilede forma şansı bulması zor gibi görünüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler