Formula 1'e koronavirüs freni!

Çin Süper Ligi'nin 'oynanmama' kararı ilk adımdı, ardından Asya için büyük önem taşıyan binicilik organizasyonu iptal oldu. Şimdi ise gözler Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın Şangay ayağı Çin Grand-Prix'sinde.

Yayınlanma: 01.02.2020 - 14:55
Abone Ol google-news

Dünya, Çin merkezli 'koronavirüs' endişesi ile sarsılırken, bölgedeki spor organizasyonları teker teker iptal olmaya başladı.

Çin Süper Ligi'nin 'oynanmama' kararı ilk adımdı, ardından Asya için büyük önem taşıyan binicilik organizasyonu ve Kayak Dünya Kupası iptal oldu. Şimdi ise gözler Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın Şangay ayağı Çin Grand-Prix'sinde.

2004 yılından bu yana koşulan ve otomobil dünyasının Jet sosyetesi'nin yanı sıra Asya ülkelerindeki yüz binlerce otomobil tutkununu ağırlayan Şangay Grand Prix'si, bölgenin ve Çin'in önemli turizm girdileri arasında da yer alıyordu.

Lewis Hamilton, Wettel, Verstappen, Bottel gibi ünlü pilotların boy göstereceği, yine Ferrari, Mercedes, Renault, RedBull, McLaren gibi takımların kapışacağı milyar dolarlık bu pazarın "marka değerini" coronavirus ile gölgelemek istemeyen yetkililer, 19 Nisan'da koşulması gereken 4. etap öncesi karar aşamasındalar.

15 Mart'ta Avustralya'dan yola çıkıp, ardından, Bahreny, Vietnam'da yarışacak olan otomobillerin 4. durağı ise yılbaşında açıklanan takvime göre Çin'di. Hatta Şangay ve civarındaki yerleşim alanlarındaki oteller, odalarını 2-3 misli fiyatlara rezerve etmişlerdi. Gelgelelim, patlayan koronavirüs salgını ve Şangay'da da baş gösteren 'enfekte hasta' duyumları Formua 1'in CEO'su  Chase Carey ile ekibini bir B planı için harekete geçirdi. Carey, her ne kadar süreci kriz ortamına sürükleyecek açıklamalardan  kaçınsa da, Formua 1'le bağlantılı şirketlerin olası değer kayıplarından tutun, takımların yapacakları yatırıma kadar herkes F1 yönetiminin kararını bekliyor.

Şimdilik, sadece Formula 1 medyasının ilgilendiği konu, önümüzdeki haftalarda netlik kazanacak ve takımların 11 Şubat'ta başlayacak lansmanları öncesi kesin bir karar varılacak.

Seyirci gelmez, Jet sosyete kaçar!

Formula 1 patronlarını 'Çin ayağı ertelenmeli' görüşüne yönlendiren en önemli etken ise Şangay Grand Prix'sinin ilgi görmeyeceği endişesi. Maskeli seyirci imajdan da kaçınan F1 yetkilileri, yarış günleri etkinliklerin yapıldığı kentleri adete istila eden Jet Sosyete'nin de Çin'e gelmeme endişesine dikkat çektiler.

Major etkinlikler arasında yer alan Formula 1 yarışlarının özellikle 3 günlük süreçte, her 24 saat için o kente 490 milyon dolar para getirdiği de geçenlerde yapılan bir araştırma ile kamuoyuna açıklanmıştı. Şimdi Çin bu paradan olsa da, olası iptal ya da ertelemenin Formula 1 imajı için can kurtaran simidin' olacağı söyleniyor.





Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler