'Pikolo 2, bir yaş daha büyümek'

Fındık hasadında çocuk işçiliğini ortadan kaldırmak için 2014 hasat mevsiminde yapılan çalışmaları belgeleyen “Pikolo 2, Bir Yaş Daha Büyümek” belgeselinin İstanbul galası yapıldı.

Yayınlanma: 06.03.2015 - 12:21
Abone Ol google-news

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her yıl Nisan ayından Kasım ayına kadar hayatlarını kazanmak için il il gezen mevsimlik gezici tarım işçiliği sorununun nedenlerine ve olası çözüm yollarını anlatan “Pikolo 2, Bir Yaş Daha Büyümek” belgeselinin İstanbul galası Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)’nün ev sahipliğinde ILO Türkiye Ofisi Direktörü Numan Özcan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Belgeselde, mevsimlik tarımda çocuk işçiliği sorununun nedenlerine ve olası çözüm yollarına tanıklık edildi.

Yönetmenliğini Bahçeşehir Üniversitesi akademisyenlerinden Deniz Gürgen’in yaptığı belgesel, 2013 fındık hasat mevsiminde çekilen “Pikolo: Daha iyi bir geleceğe büyümek” belgeseline devam niteliğini taşıyor. 

Proje hakkında:

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)'nun da desteklediği “Ordu İlindeki Mevsimlik Fındık Tarımında En Kötü Biçimlerdeki Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesi Projesi” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ILO Türkiye Temsilciliği işbirliğinde ve Ordu Valiliği himayesinde Kasım 2012’den itibaren her yıl gösterilen belgesellerle tarım işçilerinin çektikleri zorlukları anlatılıyor...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler