Futbol, millet bahçesine yenik!

Karadeniz ve Türk futbolunun altyapı merkezi olarak bilinen Trabzon’da saha krizi yaşanıyor. Trabzonspor’a sayısız futbolcu veren amatör kulüpler, “millet bahçesi” merakı nedeniyle tesissiz kalmak üzereler.

Yayınlanma: 30.11.2019 - 02:00
Futbol, millet bahçesine yenik!
Abone Ol google-news

 AKP’li büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının seçim öncesi vaatleri arasında Yavuz Selim Stadı’nın yeniden yapılması olduğunu anımsatan Trabzon halkı, verilen sözlerin tutulmasını istedi. Samsun ve Gaziantep’teki millet bahçelerinde amatör maçların oynanabildiğine dikkat çeken spor kulüpleri, “futbol kenti Trabzon’da niye futbol oynanmıyor” diye tepki gösterdiler. Trabzon’un AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Trabzon’un futbol mabedi olan Yavuz Selim ve Avni Aker’i yaşatmalıyız. Bu çerçevede orada Avni Aker’i temsil etmek için tribün, Yavuz Selim’i temsil etmek üzere saha yapılıyor. Ancak bu alanlarda maç ve antrenman yapılması millet bahçesi olarak kullanılmasına engeldir” şeklindeki sözleri tepki çekti.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Spor kompleksi şeklinde değil, oradaki değerlerimizi anmak, yaşatmak istiyoruz. Bugün tartışılan sahanın olup olmaması değil nizami olup olmaması” dedi. İYİ Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Sezgin Oğul Avni Aker, Yavuz Selim ve 19 Mayıs Spor Salonu’nun bulunduğu alana zamanın ve şehrin ruhuna uygun bütün amatör takımlara hizmet verecek bir stat ve kapsamlı bir spor parkı yapılması gerektiğini savundu. Yavuz Selim sahasının şehrin ruhu ve sporcu fabrikası olduğunu belirten Oğul, Vali ve Belediye Başkanını şehrin çağrısına kulak vermeye davet etti. Sezgin Oğul, “Yeraltı otoparkı hariç, millet parkı projesinin durdurulup yeni proje yapılmalıdır. Gülcemal dolgu alanı inşaatı devam ediyor. Bu alana onlarca millet parkı yapılabilir” dedi.

Aralarında eski futbolcuların da olduğu kent halkı yıkılan Avni Aker’in önünde bir toplantı düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu Yavuz Selim konusunda duyarlı olmaya davet eden yurttaşlar “Yavuz Selim’de eskisi gibi maçlar oynanmalı” dedi. Bu arada uzun zaman sonra Trabzonda bir ilk gerçekleşti. Trabzon milletvekilleri AKP’li Salih Cora, CHP’li Ahmet Kaya ve İyi Partili Hüseyin Örs, Yavuz Selim stadı konusunda birleşti. Üç vekil de “Yavuz Selim’de resmi maçlar oynanmalı” dedi. ASKF Başkanı Cahit Erdem de, “Yavuz Selim sahası kırmızı çizgimiz. Hiç kimse Trabzon’un tarihine, değerlerine duyarsız kalamaz. Yavuz Selim’in yok olmasına göz yummak, Trabzon futbolunun yok olmasına göz yummaktır” diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler