Hakemlerin AKP merakı

İktidara yakın isimler siyasi destekle üst klasmana yükseltiliyor

Yayınlanma: 19.06.2018 - 10:08
Abone Ol google-news

16 yıllık AKP iktidarında spor, siyasetin arka bahçesine dönüşürken en büyük erozyon hakem dünyasında yaşandı. AKP’li Bakan Yardımcısı ve eski Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı’nın, MHK yönetiminde yer alması, ardından Temsilciler Kurulu Başkanlığı’na getirilmesi ve federasyonun desteğiyle TFFHGD Başkanı seçilmesi, yurt genelindeki hakemlerin siyasete yakınlaşmasına yol açtı. Özellikle alt klasmanlarda maç almak ve üst klasmana çıkmak için AKP’li siyasetçilerin desteğine ihtiyaç duyulurken atletik testlerde başarılı olamayan isimler, ‘hamili kart yakınımdır’ türü sosyal medya fotoğrafları ve AKP övgüsü ile yıllardır düdük çalıyor. Camida Atatürkçü kimlikleri ile tanınan isimler ise ya hak etmedikleri cezalara çarptırılıyorlar ya da hakemlik kariyerleri bitiriliyor.

İşte AKP-hakem yakınlaşması

Sezer Polat: İstanbul’da klasmana çıktı, atletik testi geçemedi, düştü. Bakan Fatma Betül Sayan Kaya ile çektirdiği resmi sosyal medyada yayımladı, şimdi yeniden klasman hakem adayı.

Hakan Özkan: Kuddusi Müftüoğlu MHK’sinin üyesi, AKP İlçe yönetiminde yer aldı, TFF logolu tişörtle AKP propogandasına katılıp, fotoğraflarını sosyal medyada kullandı.

Necati Selçuk Şahin: Kayseri B klasman hakemi, AKP il yöneticisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir AKP etkiliğinde fotoğraf çektirdi, sosyal medyada yayımladı.

Mehmet Ali Akkor: Trakya Bölgesi B yardımcı hakemiydi, Binali Yıldırım’la fotoğraf çektirdi, A klasman yardımcı hakemi oldu. K.Maraş İl Hakem Kurulu, durduk yerde K.Maraş AKP İl Başkanlığını ziyaret etti. Klasman hakemi Ali Karatutlu, bu ziyareti sosyal medyadan paylaştı.

İbrahim Gökduman: Kütahya il hakemi, BAL klasmana çıkınca AKP İlçe Başkanı ve Belediye Başkanı ile fotoğraf çektirip sosyal medyada teşekkür mesajı yayımladı.

AKP-MHK yakınlaşmasının zararı ise camiadaki Atatürkçü isimlere dokundu. Cem Papila’nın TFFHGD Başkan adaylığı engellendi, babası CHP üyesi olan hakem Deniz Ateş Bitnel, 1 maçta yaptığı hata ile iki Bakan Süleyman Soylu ve Berat Albayrak’ın tepkilerini üzerine kızağa çekildi, klasman düşürüldü. Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi Fahir Ersoy’a asılsız FETÖ suçlaması yapıldı, kanıt bulunamadı, buna rağmen federasyonla ilişkisi kesildi. İbrahim Tokmak’ın Vakit gazetesine yönelik paylaşımı nedeniyle hakemlik lisansı yırtıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler