Rusya tura göz kırptı

2018 Dünya Kupası A Grubu'nda ev sahibi Rusya, Mısır'ı 3-1 mağlup etti ve 6 puana ulaşarak üst tura çıkma yolunda büyük avantaj elde etti

Yayınlanma: 19.06.2018 - 22:44
Rusya tura göz kırptı
Abone Ol google-news

Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarıda iki takım da aradığı golü bulamadı ve ilk 45 dakika 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

İkinci yarı ise golle başladı. 47. dakikada Fathy'nin kendi kalesine attığı golle ev sahibi Rusya 1-0 öne geçti. Golden sonra Rusya baskısını daha da arttırdı. Ev sahibi; 59. dakikada Cheryshev'in, bu golden üç dakika sonra da Dzyuba'nın golleriyle farkı üçe çıkardı. Mısır 73. dakikada Video Yardımcı Hakem kararıyla kazandığı penaltıda Salah'la maçın skorunu belirledi: 3-1.

Grupta 6 puana ulaşan Rusya, yarın Suudi Arabistan'ın Uruguay'a puan kaybetmesi halinde gruptan çıkmayı garantileyecek. Mısır ise bu mağlubiyetle üst tura çıkma şansını mucizelere bıraktı.

Bu mağlubiyetle Mısır'ın Dünya Kupası tarihindeki galibiyet hasreti 6 maça çıktı. Mısır, Afrika takımları arasında en uzun kazanamama serisine sahip takım konumunda.

RUSYA: 3 - MISIR: 1
STAT: St. Petersburg
HAKEMLER: Enrique Caceres (Arjantin), Eduardo Cardozo (Paraguay), Juan Zorrilla (Paraguay), Cüneyt Çakır (4. hakem)
RUSYA: Akinfeev, Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Zhirkov, Gazinskiy, Zobnin, Samedov, Golovin, Cheryshev, Dzyuba (dk. 79 Smolov)
MISIR: El Shenawy, Fathy, Gabr, Hegazy, Abdelshafy, Elneny (dk. 64 Warda), Hamed, Salah, El Said, Trezeguet (dk. 68 Sobhy), Mohsen (dk. 82 Kahraba)
GOLLER: dk. 47 Fathy (kk), dk. 59 Cheryshev, dk. 62 Dzyuba (Rusya); dk. 73 Salah (pen)
SARI KARTLAR: Trezeguet (Mısır), Smolov (Rusya)

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler