Danimarka ve Avustralya yenişemedi

Dünya Kupası C Grubu ikinci maçında Danimarka ile Avustralya karşı karşıya geldi. Mücadele 1-1 tamamlandı, iki takım puanları paylaştı.

Yayınlanma: 21.06.2018 - 16:47
Abone Ol google-news

 

Maça hızlı başlayan Danimarka 7. dakikada golü buldu. Nicolai Jörgensen'in güzel tek pasında ceza sahasında topla buluşan Christian Eriksen, gelişine çok güzel bir vole vuruşu yaptı ve top kaleci Matthew Ryan'ın üstünden ağlarla buluştu: 1-0

Golden sonra oyuna hakim olmayı sürdüren Danimarka, dakikalar 24'ü gösterdiğinde ikinci gole çok yaklaştı. Dalsgaard'ın sağ kanattan yaptığı ortasına Jörgensen çok iyi hareketlenip kafayı vurdu, ama top az farkla dışarı gitti.

Ön alanda rakibe baskı uygulayarak oyun kurmasını engellemek isteyen İskandinav ekibine karşın Avustralya pozisyonlara girmeye başladı. Avustralya'nın kazandığı bir korner pozisyonunda Leckie'nin kafa vuruşunun VAR sistemiyle Poulsen'in eline çarptığı tespit edildi ve hakem penaltı kararını verdi. Penaltı atışını kullanan Mile Jedinak gole çevirdi: 1-1

Maçın ilk yarısının son bölümünde karşılıklı pozisyonlar yaşanmasına rağmen gol sesi çıkmadı ve soyunma odasına bu skorla gidildi.

51. dakikada Poulsen'in getirdiği topta Jorgensen'in topuk pasında, ceza sahasında topla buluşan Sisto'nun şutu yandan auta gitti.

Yüksek tempolu başlayan ikinci yarıda, iki takımın da gole yaklaştığı pozisyonlar yaşandı. Dünya Kupası'na devam edebilmek için kazanması şart olan Avustralya, ikinci yarı boyunca çok etkili bir hücum futbolu oynadı.

Nitekim bu pozisyonlardan başka gol çıkmadı. İki takım 1-1 berabere kalarak puanları paylaştılar.

 

DANİMARKA: 1 - AVUSTRALYA: 1
STAT: Samara Arena
HAKEMLER: Antonio Mateu, Pau Cebrian, Roberto Diaz (İspanya)
DANİMARKA: Schmeichel, Kjaer, Christensen, Dalsgaard, Stryger, Delaney, Eriksen, Schöne, Jorgensen (dk. 68 Cornelius), Poulsen (dk. 59 Braithwaite), Sisto
AVUSTRALYA: Ryan, Milligan, Aziz Behich, Risdon, Sainsbury, Mooy, Jedinak, Rogic (dk. 82 Irvine), Leckie, Kruse (dk. 68 Arzani), Nabbout (dk. 75 Juric)
GOLLER: dk. 7 Eriksen (Danimarka), dk. 38 Jedinak (Avustralya)
SARI KARTLAR: Poulsen, Sisto (Danimarka)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon