Nijerya kazandı, Messi'ye can verdi!

Dünya Kupası D Grubu'nda Nijerya, 4 takımı da yakından ilgilendiren maçta güçlü rakibi İzlanda'yı yenerek 3 puanın sahibi oldu.

Yayınlanma: 22.06.2018 - 19:46
Nijerya kazandı, Messi'ye can verdi!
Abone Ol google-news

D Grubu'ndaki dengeleri değiştirecek karşılaşma Volvograd Arena'da Nijerya ile İzlanda arasında oynandı oynandı.

Neredeyse isabetli şut yaşanmayan maçın ilk yarısı ne kadar temposuz oynandıysa, ikinci yarısı da bir o kadar tempolu ve heyecanlı başladı.

48. dakikada sağ kanattan etkili gelen Nijerya, Ahmed Musa'nın ayağından güzel bir gol buldu: 1-0

Nijerya'nın golü bulmasıyla iki takımın da temposu biraz daha arttı ve karşılıklı pozisyonlar izlemeye başladık.

Dakikalar 75'i gösterdiğinde maçın yıldızı Ahmed Musa'nın bir topu direkten döndü. Daha bir dakika bile geçmemişken sol kanattan çok hızlı gelen Musa, kaleciyi de geçip topu ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkardı: 2-0

82. dakikada maçın hakemi VAR'a danışmasının ardından penaltı noktasını işaret etti. Topun başına gelen Sigurdsson atıştan yararlanamadı.

Kalan bölümde başka gol olmayınca Nijerya galip gelen taraf oldu. Messili Arjantin'in umutlarını böylece son maça taşımayı başardı.

Bu sonuçlarla grupta Hırvatistan 6, Nijerya 3, İzlanda ve Arjantin 1 puanda bulunuyor. Son maçlarda Nijerya, Hırvatistan ile oynarken, İzlanda, Hırvatistan ile karşılacak. Messili Arjantin'in gruptan çıkmak için son maçını kazanmaktan başka çaresi bulunmuyor.

Nijerya'nın genç kalecisi Francis Uzoho, Dünya Kupası tarihinde bir maçta kalesini gole kapatan en genç kaleci oldu. (19 yıl 237 gün)

Nijerya'nın Dünya Kupaları tarihinde elde ettiği 6 galibiyetin tamamı Avrupa ülkelerine karşı geldi.

Ahmed Musa, Nijerya'nın Dünya Kupalarında attığı son 3 gole imza attı ve toplamda 4 gole ulaşarak ülkesinin bu turnuvada en çok gol kaydeden oyuncusu oldu.

NİJERYA: 2 - İZLANDA: 0
STAT: Volgograd Arena
HAKEMLER: Matt Conger, Simon Lount (Yeni Zelenda), Tevita Makasini (Tonga)
NİJERYA: Uzoho, Balogun Troost-Ekong, Omeruo, Moses, Ndidi, Mikel, Etebo (dk. 90 Iwobi), Idowu (dk. 46 Ebuehi), Musa, Iheanacho (dk. 85 Ighalo)
İZLANDA: Halldórsson, Saevarsson, Árnason, Sigurdsson, Magnússon, Gíslason, G Sigurdsson (dk. 65 Ingason) , Gunnarsson (dk. 87 Skulason), Bjarnason, Finnbogason, Bödvarsson (dk. 71 Sigurdarson)
GOLLER: Dk. 49 ve 75 Musa
SARI KART: Dk. 44 Idowu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler