Peru'dan güzel veda

Dünya Kupası C Grubu'ndaki 3. maçlarında Avustralya ve Peru kozlarını paylaştı. Puanı olmayan Peru ilk galibiyetini elde etti ve Rusya'ya 3 puanla veda etti.

Yayınlanma: 26.06.2018 - 18:49
Abone Ol google-news


Maçın başlangıcıyla beraber iki takım da sık sık top kayıpları yaşadı. Dakika 18'de Ceza sahasına sarkan Guerrero şut şansı bulamadı.

Sağ kanattan ceza sahası önüne gelen Carrillo, Guerrero'nun pasına gelişine vurdu ve turnuvanın en güzel gollerinden birine imza attı. Andre Carrillo'nun golü, Peru'yu Dünya Kupası'nda 1978'den bu yana bir maçta öne geçiren ilk gol oldu (İran'a karşı). 1978'deki o maç, aynı zamanda Peru'nun turnuvadaki son galibiyetiydi.

33. dakikada savunmadan topu alan Carrillo topu rakibinin üzerinden aşarak çalımladı ve topu hızla hücuma taşıdı. Carrillo'nun pasında topla buluşan Cueva istediği pası atamadı ve topun kontrolü Avustralya'ya geçti. Peru, Carrillo'nun golüyle soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Dakikalar 50'yi gösterdiğinde Cueva'nın ceza sahasına taşıdığı topu tek vuruşla ağlarla buluşturan Guerrero, durumu 2-0'a getirdi.

Tim Cahill, 2006, 2010, 2014 Dünya Kupaları'nda da forma giyen Cahill, 2018 Dünya Kupası'nda da forma giymiş oldu.

Perulu Paolo Guerrero (34 yıl 176 gün), Dünya Kupası tarihinde gol atan en yaşlı üçüncü Güney Amerikalı oyuncu oldu. Listenin ilk iki sırasında Uruguaylı Jacinto Varela (36y 279g) ve Arjantinli Martin Palermo (36y 227g) yer alıyor. Avustralya, son 16'ya kalabilmek için tüm riskleri almışken Peru ise hızlı hücumlarla farkı 3'e çıkarmak istedi.

Maçın geri kalan bölümünde başka gol olmayınca Peru Avustralya'yı 2-0 mağlup etmiş oldu.

AVUSTRALYA: 0 - PERU: 2
STAT: Fişt Stadyumu
HAKEMLER: Sergei Karasev, Anton Averianov, Tikhon Kalugin (Rusya)
AVUSTRALYA: Ryan, Milligan, Leckie, Juric (dk. 53 Cahill), Kruse (dk. 58 Arzani), Mooy, Jedinak, Behich, Risdon, Sainsbury, Rogic (dk. 72 Irvine)
PERU: Gallese, Santamaria, Trauco, Ramos, Advincula, Cueva, Tapia (dk. 63 Hurtado), Yotun (dk. 46 Aquino), Guerrero, Carrillo (dk. 79 Cartagena), Flores
GOLLER: Dk. 18 Carrillo, dk. 50 Guerrero
SARI KARTLAR: Jedinak, Arzani, Rogic, Miligan (Avustralya), Yotun, Hurtado (Peru)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler