Fenerbahçe’de Cocu devrimi

Hollandalı teknik adam 3 yıllık sözleşme imzaladı, sezon açılışı bugün

Yayınlanma: 27.06.2018 - 17:36
Fenerbahçe’de Cocu devrimi
Abone Ol google-news
<video:1010933>

PSV Eindhoven’dan ayrılarak Fenerbahçe’nin başına geçen Phillip Cocu için dün imza töreni düzenlendi. Medyanın yoğun ilgi gösterdiği Hollandalı teknik adam 3 yıllık sözleşmeye imza attıktan sonra soruları yanıtladı. Fenerbahçe bugün Samandıra Tesisleri’nde sezona merhaba diyecek. Phillip Cocu, beraberinde SoccerLab teknolojisini de getiriyor. Cocu, yeni getireceği sistem ile birlikte antrenmanlardan maçlara, taktiklerden futbolcu sağlığına, planlamadan video analize kadar birçok konuda detaylı raporlar alacak. PSV’de 5 yılda 6 kupa kazanırken kullandığı sistemi Sarı-Lacivertli kulübe de adapte etmeyi hedefleyen Hollandalı hoca, tıpkı Aykut Kocaman gibi analizler, istatistikler, raporlar ve planlar sunan bir teknolojiden destek alıyor.

Büyük revizyon olacak
Yeni sezonda özellikle kiralık oyuncular üzerinde duran ve gençlerle çalışma alışkanlığı nedeniyle Phillip Cocu’yu takımın başına getiren Fenerbahçe, kadro yapılanmasında da değişime gidiyor. Sarı-Lacivertliler, takımın yaş ortalamasını düşürmek istiyor. Bunun ilk adımı da oyuncu satmak. Satılacak isimler arasında da öncelik kontratının son yılına girenler olacak. Öyle ki son üç yılda Sarı-Lacivertlilerin banko ismi haline gelen Josef de Souza dahi ederini bulursa gönderilecek. Fenerbahçe kalesinde 16 yıldır görev yapan Volkan Demirel’in takımdaki geleceği de bu hafta belli olacak. Demirel hakkındaki son karar yeni teknik direktör Phillip Cocu’nun tecrübeli eldivenle yapacağı görüşmede netleşecek. Fenerbahçe’de sözleşmesi 2019’da bitecek 10 futbolcu şöyle: Skrtel (33), Valbuena (33), Soldado (32), Aatif (31), Neustadter (30), Josef (29), Şener (28), İsmail (28), Erten (24) ve Yiğithan (19). Yiğithan ve Ertan dışındaki isimler uzun vadede düşünülmüyor.

Özsoy’a iki görev birden
Fenerbahçe’de haziran ayının başında yapılan seçimlerde Aziz Yıldırım’a karşı tarihi bir zaferle kazanan başkan Ali Koç, yönetim kurulunda görev dağılımını da gerçekleştirdi. Koç’un seçim sürecinde sürekli ön plana çıkardığı isim olan Semih Özsoy, bundan böyle hem Başkanvekili hem de basketbol şubesi sorumluluğunu yürütecek. Bir son dakika gelişmesi olarak Aykut Kocaman’ın ekibinden Hasan Çetinkaya ile de yolların ayrıldığını öğrendik.

Hilmi Türkay - Cumhuriyet


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler