Şenol Güneş: Hayal satmayacağız

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Yayınlanma: 29.06.2018 - 15:31
Şenol Güneş: Hayal satmayacağız
Abone Ol google-news

Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şenol Güneş'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

Şenol Güneş: Yola çıktıklarınızı, yolda bulduklarınıza değiştirirseniz hem yolunuzu, hem de dostunuzu kaybedersiniz.

Taraftarlarımıza şampiyonluk borcumuz var. Geçen sene neleri yanlış yaptığımıza bakacağız. Neyi iyi yapıyorsak hırsla onlara devam edeceğiz.

Beşiktaş'ın sıralamada 4. olması, 4. olmayı hak ettiği anlamına gelmez. İstatistiklere bakarsanız hep ilk 3 sıradayız.

Beşiktaş ayaklarını yere sağlam basarak gittiğine göre adım adım gitmeye devam edecek. Hayal satmayacağız. Neleri yapacağımızı biliyoruz. Onları yapacağız ve kazanacağız.

Kimler gelir, gider bilmiyorum ama Negredo olmayacak. İyi futbolcu ama bir santrfor alacağız dedikten sonra takımda tutamayız.

Oğuzhan kalacak. Ondan çok şey bekliyorum.

Yardımcı kim olursa olsun, gelsin dedim. İlhan mesela gelsin. Yeter ki takıma zarar vermesin. Hikmet'i, Tugay'ı Şifo Mehmet'i düşündüm bir ara. Mourinho gelsin fark etmez. Mehmet Özdilek şu anda boşta. Onu alsak yine herkes memnun olmayacak. İlhan gelirse heyecan olur, size haber olur. Futbolcu bilgisi yetmez, bilgisi de olmalı.

Santrafor alırsam Negredo'yu ne yapacağım ben? Ekonomik olarak kulübe külfet. Yedek kalırsa motivasyonu düşer. O da gitsin oynasın, kötü oyuncu değil. Lens'in maliyeti yüksek, eğer teklif olursa onun da satılabileceğini söyledim. Kötü oyuncu mu? Değil.

 - Quaresma, Türkiye'ye örnek. 36 yaşında adam bakın nasıl oynuyor. En çok eleştirdiğim adam, en çok övdüğüm adam. Beni sevmese de olur ama seviyor.

Vagner Love çok iyi oyuncu ama tutmadı. Teklif gelirse gidecek. Adamın her tarafı futbolcu. Ona da kulüp bulursa gitmesini söyledim.

Tolgay Arslan'a, 'Seni istiyorlarsa git. Ben seni oynatmayacağım' dedim. 'Sen benim babamsın' dedi. 'Ne babası' dedim. Oynattığım zaman ağzını açmıyor, oynatmadığım zaman şikayet etme hakkın yok. Bu konuda Necip 1 numara.

Atiba'nın 1 yıl daha kalmasından yanayım, onun da kalma düşüncesi var diye düşünüyorum. Başkan açıklar zaten gerisini.

Aboubakar olmaz, çok para. Alabilseydik ilk zamanda alırdık. Mario Gomez düştü artık.

Ersan Adem Gülüm'ü sol ayaklı olduğu için alternatif olarak istedim. Beşiktaş'ta bırakmak istiyor. Yardımcı hocalığa da alışır. Vida veya Pepe'nin yerine almıyorum onu. Pepe-Vida giderse 1 tane as stoper istiyorum. Mitrovic'in gitme durumu var, stoper Fatih kalıyor.

Yavaş gitmiyor transfer, para yok. Para olsa merak etmeyin, o kadar hızlı gidiyor ki! Adamlar yapıyor transferi. Başka bir şeye gerek yok, para. Biz nereden para bulacağız şu anda?

Rafael ve Opare gündemde yok. Bir tek Lang'ı düşündük ama o da gitti. Gökhan bu sene ya oynayacak ya da gidecek.

Burak Yılmaz ile ilgili bana gelen bir şey yok, transferle ilgili bir şey yok. Trabzonspor'dan alman mümkün değil zaten, finansal olarak mümkün değil. Trabzonspor'un değil, Burak'ın parasını veremiyoruz. Adriano ya da Babel, bana da aynı parayı ver diyor o zaman.

- Negredo'yu niye gönderiyoruz? Aldığı para yüksek. Onu gören diğer futbolcular da öyle paralar istiyor.

Belçika'da dün stoper oynayan bir oyuncu var, Leander Dendoncker. Al onu işte. Hem stoper, hem orta saha oynuyor.

- Talisca İngiltere'ye gidecekti ama orada başka işler var. Menajer işleri falan filan. Ben para işinden anlamam. Bu para işi, transfer işi değil sadece.

 - VAR konusunda da tartışılacak çok şey var. Önemli olan hakemin vicdanı. Hakemlerin takımı olmayacak. VAR ile penaltıyı verdin ama döndün sonra orta sahada 2 faul verdin ne olacak?

Ali Koç'u tanıyorum, çok beyefendi bir adam. Aziz Yıldırım da iyi bir adam, ben onun evine gidiyordum. Ben orada hiçbir şey yapmadım. Kıyafetim de bordo-mavi değildi. Kumpas, tiyatro ne işim olur?

Ben herkese kırıldım. Medyaya da darıldım. Ben o günde ayakta durdum, bugün de durum. Zaten sonuna geldik artık. Yaş olarak değil, meslek olarak tabi.

Sosa gündeme gelmedi, gündeme gelse söylerim. Burak Yılmaz ile ilgili geçen sene oldu, transfer olmadı. Burak istiyordu, bizimkiler istemiyordu. Trabzonspor olduğu için ben pek girmedim.

Bu arada ben ameliyatlıyım. Sağolsun başkan 3 ayda bir beni ameliyata gönderiyor. 30-40 bin lira parasını da ödüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler