Hırvatistan penaltılarla çeyrek finale yürüdü

Dünya Kupası son 16 turunda Hırvatistan ve Danimarka karşı karşıya geldi. Penaltılara giden maçı kazanan Hırvatistan, çeyrek finale adını yazdıran taraf oldu.

Yayınlanma: 01.07.2018 - 23:21
Abone Ol google-news

Maçın başlama düdüğünden 1 dakika sonra Danimarka Zanka ile golü buldu. Danimarka sağ kanattan taç atışı kullandı. Knudsen'in kornervari kullandığı uzun taç atışında kale önüne düşen topa savunmadan gelen Zanka (Jorgensen) vurdu ve topu ağlara gönderdi.

Danimarka'nın sevinci çok kısa sürdü. 4. dakikada Rebic'in sağ kanattan içeri çevirdiği ortada, kale önünde savunmanın uzaklaştıramadığı top Mandzukic'in önünde kaldı ve golcü oyuncu yakın mesafeden vurduğu topu ağlarla buluşturdu. Hırvatistan 1-1'i buldu.

1-1'in ardından oyun temposu biraz düştü. Mücadele şu dakikalarda orta alanda geçmeye başladı. Sonraki dakikalarda düşen tempo ilk yarının son 15 dakikasında geri gelse de karşılıklı pozisyonlarda gol sesi çıkmayınca soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle gidildi.

Maçta üçte ikilik dilim geride kaldığında skor tabelasında 1-1'lik eşitlik gözüküyor ve iki ekip de rakip kalede tehlikeli pozisyon bulamıyordu.

Son 20 dakikaya girildiğinde Hırvatistan biraz tempoyu arttırsa da mücadelenin normal süresi aynı skorla tamamlandı ve maç uzatmaya gitti.

Uzatma bölümüne daha iyi başlayan taraf Danimarka oldu. Yorgunluğun da etkisiyle 100. dakikadan itibaren oyunda tempo biraz düştü.

İlk uzatma devresinin son dakikasında Modric'in ceza alanına gönderdiği hava topunda Kramaric sol çizgide topla buluştu, ortayı zor pozisyonda yaptı ve kaleye yönelen ortayı kaleci Schmeichel son anda kornere çeldi.

Son 15 dakikaya eşitlik bozulmadan gidildi. Maçın son anlarında karşı karşıya pozisyonda Danimarka penaltı kazandı. 116. dakikada Modric'in kullandığı penaltıyı Schmeichel kurtardı ve maç seri penaltı atışlarına gidildi. 

İki takım da ilk penaltılarını kaçırırken ikincileri gole çevirdi. Uzatmalarda atışı kaçıran Modric bu sefer hedefi buldu. Rakitic'in son penaltıyı gole çevirmesiyle Hırvatistan çeyrek finale yükseldi.

OPTA VERİLERİ:
2018 Dünya Kupası gruplarındaki üç maçı da kazanan Hırvatistan, bu turnuvadaki en uzun galibiyet serisini yaşıyor. Hırvatların şu ana kadar yediği tek gol, İzlanda karşılaşmasında penaltıdan geldi.
Hırvatistan, 1998'den sonra Dünya Kupası'nda ilk kez gruptan çıkmayı başardı. O turnuvada üçüncü olan Hırvatlar, tarihlerinin en iyi derecesini elde etmişti.
Hırvatistan ile Danimarka arasında büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) oynanan tek karşılaşma Euro 96'daydı. Hırvatlar karşılaşmadan Davor Suker (2) ve Zvonimir Boban'ın (1) golleriyle 3-0 galip ayrıldı.
Hırvatistan ile Danimarka, tarihlerinde altıncı kez karşı karşıya geliyor. İki ülke arasında daha önce oynanan beş maçta taraflar ikişer galibiyet aldı (1B).
Hırvatistan - Danimarka maçı, Dünya Kupası tarihinde ilk dört dakikada iki takımın da gol atmayı başardığı ikinci maç oldu. İlk maç 2014'te oynanan Arjantin - Nijerya maçıydı. Dünya Kupası tarihinde en fazla maçın uzatmaya gittiği gün 1 Temmuz oldu (6 maç).

HIRVATİSTAN: 3 - DANİMARKA: 2 (penaltılarla)
STAT: Nijni Novgorod Stadı
HAKEMLER: Nestor Pitana, Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (Arjantin)
HIRVATİSTAN: Subasic, Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinic (dk. 81 Pivaric), Brozovic (dk. 71 Kovacic), Rakitic, Rebic, Modric, Perisic (dk 94 Kramaric), Mandzukic (dk 108 Badelj)
DANİMARKA:Schmeichel, Dalsgaard, Zanka, Kjaer, Christensen (dk. 46 Schöne), Braithwaite (dk.106 Sisto), Knudsen, Delaney (dk. 99 Krohn-Dehli), Eriksen, Poulsen, Cornelius (dk. 66 Jorgensen)
GOLLER: Dk. 1 Zanka (Danimarka); dk. 4 Mandzukic (Hırvatistan)
SARI KARTLAR: M. Jørgensen (Danimarka)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler