Forsberg, İsveç'i çeyrek finale taşıdı

2018 Dünya Kupası son 16 turunda İsveç, İsviçre'yi Forsberg'in golüyle 1-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Yayınlanma: 03.07.2018 - 18:47
Forsberg, İsveç'i çeyrek finale taşıdı
Abone Ol google-news


2018 Dünya Kupası son 16 turunda İsveç, İsviçre'yi Forsberg'in golüyle 1-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. İskandinav temsilcisi, çeyrek finalde İngiltere-Kolombiya maçının galibiyle kozlarını paylaşacak.

Mücadelenin başlama vuruşundan itibaren iki takımda kontrollü oynarken, 28. dakikada Marcus Berg, gönderilen pası kontrol ettikten sonra kalenin sol tarafına yaptığı vuruşu İsviçre'li file bekçisi harika bir kurtarışla çıkardı.

İlk yarının sonlarına doğru Albin Ekdal, hızlı davranarak Lustig'in yaptığı ortada topla buluştu ancak ceza sahası içinden yaptığı vuruşta topu üstten dışarı gönderdi.

49. dakikada seken topu kontrol eden Ola Toivonen, ok önemli bir fırsattan yararlanamıyor. Top farklı bir şekilde üstten dışarı gidiyor.

66. dakikada Emil Forsberg'in golüyle mücadelede eşitlik bozuldu. Yaptığı akıl dolu koşu ile birkaç defansı alt üst eden Forsberg ceza sahasının kenarından şutunu çekti; rakibe çarpan topun yönü değiştirerek ve top ağlara gitti. 1-0

90+4’te hakem Skomina, gole giden Olsson’u düşüren Lang’e kırmızı kartını çıkarırken penaltı noktasını gösterdi. Ancak Sloven hakem, Video Yardımcı Hakem’in (VAR) uyarısıyla pozisyonu yeniden izledi ve olayın ceza sahasının dışında olduğuna karar verip penaltıyı iptal etti. Toivonen’in frikiki, kaleci  Sommer’den dönünce maçın da rengi belli oldu: 1-0


98 Yıllık Rekabet
İsveç ile İsviçre, tarihteki ilk maçlarını 6 Haziran 1920’de oynarken, İsveç’in başkenti Stockholm’de oynanan maçı konuk ekip İsviçre 1-0 galip tamamladı. İsviçre bu sonuçla rekabetteki ilk galibiyeti elde eden taraf da oldu.

İsveç 50. maçında
Dünya Kupası’nda 12. kez mücadele eden İsveç, şampiyonada tarihindeki 50. maçına çıkacak. Mavi-sarılılar oynadığı 49 maçta 18 galibiyet, 13 beraberlik ve 18 yenilgi aldı. Oynadığı maçlarda 79 gol atarken, kalesinde 71 gol gördü.

İsviçre 37. maçında
11. Dünya Kupası’nı yaşayan İsviçre ise şampiyonadaki 37. maçını oynayacak. Bugüne kadar 36 maça çıkan Avrupa temsilcisi bu karşılaşmalarda 12 galibiyet, 8 beraberlik ve 16 yenilgi yaşadı. 50 gol atan İsviçre kalesinde ise 63 gole kalesini kapatamadı.

OPTA VERİLERİ
-İsveç, İsviçre ile oynadığı son üç maçta yenilmedi ancak iki takımın son karşılaşması Mart 2002'de gerçekleşti. İsviçre, rakibini en son Ekim 1994'te Avrupa Şampiyonası elemelerinde yenmişti (4-2).
-İsviçre'ye attığı golden önce Emil Forsberg, takım arkadaşı Marcus Berg ile birlikte 2018 Dünya Kupası'nda gol atamadan en fazla şut girişiminde bulunan iki isimden biriydi (13).

İSVEÇ: 1 İSVİÇRE: 0
STAT: Saint-Petersburg
HAKEMLER: D. Skomina, J. Praprotnik, R. Vukan (Slovenya)
İSVEÇ: Olsen, Lustig (dk. 82. Krafth), Lindelöf, Grandqvist, Augustinsson, Claesson, Svensson, Ekdal, Forsberg (dk. 82 Olsson), Berg (dk. 90+1 Thelin), Toivonen
İSVİÇRE: Sommer, Lang, Djourou, Akanji, Rodríguez, Behrami, Xhaka, Shaqiri, Dzemaili (dk. 73 Seferovic), Zuber (dk. 73 Embolo), Drmic
GOLLER: dk. 66 Forsberg (İsveç)
SARI KARTLAR:Lusting (İsveç); Behrami, Xhaka (İsviçre)
KIRMIZI KART: Dk. 90+4 Lang

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler