Fransa 'yarı'ladı

2018 Dünya Kupası'nda çeyrek final heyecanı başladı. Fransa, Uruguay'ı Varane ve Griezmann'ın golleriyle 2-0 yenerek yarı finale yükseldi.

Yayınlanma: 06.07.2018 - 18:42
Fransa 'yarı'ladı
Abone Ol google-news

15. dakikada ceza sahası içinde bir boşluk bulan genç yıldız Kylian Mbappe, büyük bir şanstan yararlanamadı. Kafa vuruşunda top üstten dışarı gitti

40. dakikada kullanılan serbest vuruşta Raphael Varane, topla buluşuyor ve bulduğu boşlukta yaptığı harika kafa vuruşunda top sol alt köşeden ağlara gitti: 0-1.

62. dakikada Antoine Griezmann'ın şutunda kaleci Muslera üzerine gelen topu elinden kaçırarak büyük bir hata yaptı ve gole engel olamadı: 0-2.

Cavani'nin yokluğunda çok etkili olamayan Uruguay kalan dakikalarda gol bulmayı başaramadı ve karşılaşma Fransa'nın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. 

Yarı finale çıkmayı başaran Fransa'nın rakibi bu akşam oynanacak Brezilya-Belçika karşılaşmasının galibi olacak.

 

1924'ten beri
Uruguay ile Fransa, tarihte ilk kez 1 Haziran 1924'te karşı karşıya geldi. Fransa'nın başkenti Paris'te oynanan olimpiyat oyunları çeyrek final maçında, Uruguay mücadeleyi 5-1 kazandı. Bu karşılaşma rekabetteki ilk maç olmasının yanı sıra, iki takım arasındaki en farklı ve en gollü mücadele olarak tarihe geçti.

Cavani yedek
2018 Dünya Kupası'nda ikinci turda Portekiz eşleşmesinde sakatlanan Uruguay'ın golcüsü Edinson Cavani, Fransa karşısında maçı yedek kulübesinden izledi.

OPTA VERİLER:
-Antoine Griezmann, Fransa formasıyla büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) çıktığı son beş eleme maçında altı gole imza attı.
-Dünya Kupası'nda Güney Amerika ülkeleriyle oynadığı son dokuz maçı kaybetmeyen Fransa, bu karşılaşmaların yedisinde kalesini gole kapattı.
-Uruguay'ın 2018 Dünya Kupası'nda attığı son üç gol de Edinson Cavani'den geldi.
-Uruguay'lı Oscar Tabarez, teknik direktör olarak Dünya Kupası'nda 20'nci maçına çıktı.

Uruguay: 0 - Fransa: 2
Stat: Nijni Novgorod
Hakemler: N. Pitana, H. Maidana, J. P. Belatti (Arjantin)
Uruguay: Muslera, Caceres, Gimenez, Godin, Laxalt, Nandez (dk 73. Urretaviscaya), Torreira, Vecino, Bentancur (dk. 59 Rodriguez), Stuani (dk. 59 Gomez), Suarez
Fransa: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez, Pogba, Kante, Mbappe (dk.88 Dembele), Griezmann (dk. 90+3 Fekir), Tolisso (dk. 80 N'zonzi), Giroud
Goller: Dk. 40 Varane, dk. 61 Griezmann
Sarı Kartlar: Bentancur, Rodriguez (Uruguay); Hernandez, Mbappe (Fransa)

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler