Xavi veda etti

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona'nın 34 yaşındaki orta saha oyuncusu Xavi Hernandez, İspanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıkladı.

Yayınlanma: 05.08.2014 - 15:11
Abone Ol google-news

FIFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 2008 ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası ile 2010 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan İspanya kadrosunun kilit isimlerinden Xavi, bundan böyle milli takımda oynamayacağını duyurdu.

34 yaşındaki orta saha oyuncusu, ilk kez 15 Kasım 2000 yılında eski takım arkadaşı Carles Puyol ile seçildiği İspanya Milli Takımı'nda geçirdiği harika yıllar için minnettar olduğunu belirterek, "Bana yaklaşımları ve gösterdikleri saygı için takımdaki herkese teşekkür ediyorum. Bundan daha iyi bir milli takım kariyeri dileyemezdim" yorumunda bulundu.

İspanya'nın başındaki Vincente del Bosque'nin görevini sürdürmesi gerektiğini çünkü milli takım teknik direktörlüğü için daha iyi bir seçenek bulunmadığına da vurgulayan Xavi, "Aslında EURO 2012'den sonra emekli olmayı palanlıyordum ama bizim için büyük bir hayal kırıklığı olan 2014 FIFA Dünya Kupası'nda da oynamam için beni ikna ettiler. Çoğu kişi Brezilya 2014'ün ardından milli takımı bırakacağımı anlamıştı" ifadelerini kullandı.

İspanyol oyuncu, milli takım formasıyla çıktığı 133 maçta 13 gole imza attı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler