Fatih Terim: Türk futbolu kökten değişmeli

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sosyal paylaşım sitesi Instagram TV üzerinden spor müdürlerinin Sarı-Kırmızılı takımın transfer çalışmaları, Şampiyonlar Ligi hedefleri ve UEFA’nın verdiği Finansal Fair-Play yaptırımı hakkında konuştu

Yayınlanma: 13.07.2018 - 18:40
Fatih Terim: Türk futbolu kökten değişmeli
Abone Ol google-news

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sosyal paylaşım sitesi Instagram TV üzerinden spor müdürlerinin Sarı-Kırmızılı takımın transfer çalışmaları, Şampiyonlar Ligi hedefleri ve UEFA’nın verdiği Finansal Fair-Play yaptırımı hakkındaki sorularına şu yanıtları verdi:

"Dünya Kupası transferi etkiledi. Bizim de seyrettiğimiz oyuncular vardı. Bizim oyuncularımızı seyredenler de vardı elbette. Galatasaray hepimizden önce geliyor. Mademki bu profesyonel bir iş herkes kazandığının hakkını vermek zorunda. İstenilmesi kadar yolların ayrılması da çok doğal. En kritik son 5-6 haftada pek Tolga’yı göremedik sakatlıktan dolayı maalesef.. Aradan geçen 40-45 gün daha koyocak olursak tekrardan sezona geldiğinde daha 1. gün “Ayağım ağrıyor antrenmana çıkamayacağım” diyorsa, bu soruna çözüm gerektiriyor. İstanbul’da sponsorumuz olan hastanede tedavi görüyor, ondan sonra bakacağız."

"Biz bu sonuca gelinceye kadar keşke eli sopalı UEFA gelmeden kendimiz birtakım şeyleri değiştirebilseydik. Bu kuralın hepimizi sıkıntıya soktuğu bu günlerde, kurala uyup ceza yememek değil mevzu; mesele kulüplerimizi, ekonomik, idari, mali anlamda ideal hale getirebilmek. Hepimiz için söylüyorum; bu geminin içinde olan herkes maalesef sorumludur. Bizim birtakım alışkanlıklarımızı değiştirmemiz lazım; davranışlarımızı, mevzuatı, kulüp yapılarını.. Markayı yukarıya taşıyacak bir davranış içinde olmamız lazım. Ülke futbolunun bir kültür değişimine ihtiyacı var. Bunu da elbirliğiyle yapmamız lazım. Bu kritik aşamayı ancak böyle atlatabiliriz. Korkarım ki eğer atlatamazsak işler çok daha kötüye gidecek."

"UEFA bize çok önemli yaptırımlar koydu. Kadromuz 21 kişi olacak, belki de oyuncudan kazanmak için 2 kaleci yazabiliriz listeye. Bir oyuncu satmadan, bonservile herhangi bir oyuncu alamıyoruz. Sadece kiralayarak veya sıfır bonservisle almak zorundayız. Bu da hepimizi zora sokuyor. Hayalim her zaman geçerli, gerçekleştirmek kolay mı; hayır. Kimse benim herhangi bir şeyden vazgeçtiğimi düşünmesin. Sadece durum tespiti yapıyorum. Ben ve takımım, Şampiyonlar Ligi’nde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Grubumuzdan çıkmayı, daha ileriye gitmeyi hedefleyen bir Galatasaray olacak. Bizi bundan sonraki turlara taşıyacak bir kura temennisinde bulunabiliriz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler