İlklerin Finali

2018 Dünya Kupası finalinde dev mücadele birçok ilklerede sahne oldu. Genç golcülerden, sessiz forvetlere, birçok detay finale ev sahipliği yaptı.

Yayınlanma: 16.07.2018 - 11:06
İlklerin Finali
Abone Ol google-news

Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası finalinde Fransa, Hırvatistan'ı Mandzukic (kk), Griezmann (p), Pogba ve Mbappe'nin golleriyle 4-2 yenerek 2. kez Dünya Kupası'nda zafere ulaştı. 1 aylık maratonunun sonucunda Fransızların uzandığı zafere tanıklık eden final, birçok ilklerede ev sahipliği yaptı.

Genç Yıldız Mbappe
Fransız geçn yıldız Fransızların 20 yıl aradan sonra zafere ulaşmasının ardından adını da tarihe yazdırdı. Mbappe, Dünya Kupası finalinde forma giyerek en genç üçüncü futbolcu oldu. Ayrıca karşılaşmanın 65. dakikasında ceza sahası dışından attığı golle Fransa'yı 4-1 öne geçiren Mbappe, 19 yıl 207 gün ile Dünya Kupası tarihinde Pele'nin ardından bir final maçında gol atan en genç ikinci oyuncu oldu. 19 yaşındaki Fransız, kupada gösterdiği başarılı grafikle turnuvanın en iyi genç oyuncusu seçilerek ülkesinin genç yıldızı olmayı devam ettirdi.

Dünya Kupası'nda Fransa formasıyla gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken, aynı zamanda finalde gol atarak kupayı golle kapatan Manchester United forması giyen Pogba Mücadelenin 59. dakikasında, ceza sahasından Hırvat kaleci Subasic'i ceza sahası dışından avlayarak takımının üçüncü golünü Paul Pogba bu golle kupa finalinde ceza sahası dışından atılan ilk gol oldu. Ayrıca Fransız orta saha, 2018 Dünya Kupası’ndaki ilk golünü Hırvatlara karşı kaydetmiş oldu.

Brandts'tan sonra İlk
Fransa'ya 4-2 yenilerek şampiyonluğu kaçıran Hırvatistan büyük üzüntü yaşarken yıldız forvet Mario Mandzukic, Dünya Kupası tarihine geçti. Mücadelenin 18. dakikasında kendi kalesine gol atan Mandzukic, 69. dakikada ise Fransa filelerini havalandırarak farkı üçe indiren golü attı. Mandzukic, Dünya Kupası finalinde hem rakip kaleye hem de kendi kalesine gol atarak Hollandalı Ernie Brandts’ın ardından ikinci oldu.

Sessiz Forvet!
Fransa Milli Takımı’nın forveti Oliver Giroud, Dünya Kupası’nda gösterdiği performans ile hayal kırıklığı yarattı. Horozların sessiz forveti Giroud, turnuvada tüm maçlarda görev almasına karşın rakip ağları sarsmayı başaramadı. Toplamda 546 dakika sahada kalan Fransız forvet, aynı zamanda turnuvada gol değil; isabetli şut bile atamadan kupayı kaldıran oyuncu olarak dikkat çekti.

Alkışlar Deschamps'a
Fransa'nın başında 49 yaşında Dünya Kupası'nı kazanan Dider Deschamps, Franz Beckenbauer'in ardından bu kupayı kazanan en genç ikinci teknik direktör oldu. Dünya Kupası’nda mutlu sona ulaşan Fransa’da Teknik Direktör Didier Deschamps hem oyuncu hem de teknik direktör olarak bunu başaran üçüncü isim oldu. Fransız teknik adam, 1998 yılındaki Dünya Kupası’nda kaptan olarak kupayı kazanan kadroda yer alıyordu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler