Cristiano Ronaldo'nun Juventus'a transferiyle sosyal medya altüst oldu

Portekizli yıldız Juventus'a transfer sürecinde bu sefer yeşil sahada değil, sosyal medyada rekor kırdı.

Yayınlanma: 18.07.2018 - 03:53
Cristiano Ronaldo'nun Juventus'a transferiyle sosyal medya altüst oldu
Abone Ol google-news

Transfer sürecinde karşı karşıya gelen iki dev kulüp göz önüne alındığında, Cristiano Ronaldo'nun Real Madrid'den Juventus'a 120 milyon Euro'ya imza atmasının sosyal medya üzerinde oldukça etkili olması şaşırtıcı değildi.

Her iki kulüp de bu yaz sezonunun en büyük transferini duyurmak için Twitter ve Instagram'ı kullandı ve İtalyan devi Juventus, takipçi sayılarındaki artıştan oldukça yarar sağladı.

Real Madrid önce davranarak, 9 yıldır eflatun-beyaz formayı terleten süper yıldızlarının ayrılma isteğini kabul ettiğini duyurdu. Twitter'dan paylaşılan bu açıklama, 92 bin retweet (paylaşım) ve 127 bin beğeni aldı. Aynı akşam, yine Twitter hesabından bir veda videosu yayınlayan İspanyol devi bu paylaşımla 181 bin retweet (paylaşım) ve 362 bin beğeni aldı. Bu video yaklaşık 5 milyon kez izlendi.

Juventus ise 19.59'da Ronaldo'nun resmen Juve'li olduğunu açıkladı. Grafik ekibinin hazırladığı şık görselle Juventus'un bu paylaşımı 64 bin beğeni aldı.

Anlaşmanın son rütüşlarının tamamlandığı ve resmileştiğinin açıklandığı esnada Ronaldo sessizliğini korudu ve bazı kimselerin 'şifreli mesaj' olarak değerlendirdiği bir Instagram gönderisi paylaştı. Ailesiyle çektirdiği fotoğrafı paylaşan yıldız oyuncunun oğlunun üzerinde siyah beyaz bir tişört bulunuyordu. Bu gönderi 11 milyon beğeni aldı.

Juventus'un sosyal medya ekibi, transfer akşamı ve sağlık kontrolleri esnasında yoğun çalışmalarını sürdürerek taraftarlarını Ronaldo'nun her adımından haberdar etti.

Sosyal ağlar çoğunlukla kulüplerin ve taraftarların doğrudan taraftarlarla iletişim kurmasına izin vermekle ilgili görünse de, bu aynı zamanda ticari hususlar da içeriyor. Hele ki mevzubahis CR7 ise.

Ronaldo'nun kişisel markası, geçmiş kulübü veya yeni kulübünden daha poüler olduğu için sosyal medyadaki takipçi sayısındaki artış çok fazla olmadı. KPMG Football Benchmark'ın verilerine göre Portekiz Milli Takımı kaptanı, transfer akşamı 133 milyon olan Instagram takipçi sayısını 135 milyona çıkardı.

Twitter yeterli bir parametre olmayabilir zira geçtiğimiz hafta Twitter yönetimi, fake ve spam hesapları sildiği için birçok kişi takipçi sayısında düşüş yaşamıştı. Portekizli yıldızda bu güncelleme sonrasında yaklaşık 1 milyon takipçi kaybetti ancak hala 73.5 milyon takipçisi bulunuyor.

1 milyon takipçi kaybeden Real Madrid'e karşılık, bu transferden en karlı çıkan taraf şüphesiz Juventus oldu. Football Benchmark'a göre transfer dedikodularının başladığı günden Ronaldo'nun Torino'ya varışına kadar geçen süre arasında İtalyan devi Twitter'da ve Facebook'ta 400'er bin, Instagram'da ise 1.4 milyon takipçi kazandı. 

Ronaldo'nun yeni takımının formasını giydiği gönderi ise çok daha fazla kitleye ulaşarak 142 bin retweet (paylaşım) ve 540 bin beğeni aldı. 

Herşeye rağmen Ronaldo henüz birkaç saattir Juve oyuncusu, biraz daha zaman tanımak gerekli. Son Ballon d'Or sahibinin yeşil sahaya çıktığı ilk maç, futbol ve iş dünyasında yarattığı etkinin ölçülmesi için daha sağlıklı bir parametre olacak.

Kaynak: ESPN

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler