Şenol Güneş: "Negredo'nun yüksek maaşı takımda..."

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Siyah-Beyazlıların kamp yaptığı Avusturya'da A Spor'a açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 19.07.2018 - 16:00
Şenol Güneş:
Abone Ol google-news
Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'nın Graz kentinde sürdüren Beşiktaş'ta teknik Direktör Şenol Güneş, açıklamalarda bulundu.
 
Reading'le oynadıkları hazırlık maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Şenol Güneş, "Reading maçında yediğimiz gol derslikti. Bunlardan ders çıkarmamız lazım. Skor dışında bir kaybımız olmadı.Reading maçı 2-2 değil, 5-0 bitmesi gereken bir maçtı. Bu kadar emek verdiğiniz oyunlarda basit hatalar nedeniyle maçı kaybetmeniz emeğinizin boşa gitmesidir. Ama hazırlık maçında bunların olması artı değerdir" dedi.
 
Hücumda sayısal fazlalık, defanstaysa sayısal azlığın olduğunu belirten Şenol Güneş sözlerini şöyle devam ettirdi:
"Bütün kulüpler transfer yaparken ekonomik, idari ve teknik taraflarını ele alır. Geçen seneki mevcut kadronun üzerine aldıklarımız bize göre pahalı oyunculardı. O zaman ekonomimiz daha iyi gözüküyordu. Transferlerin zamanında olmasını her hoca ister ama kulübün ekonomik durumu da önemli. Eldeki oyuncuları değerlendirmemiz lazım"
 

"NASİP DEĞİLMİŞ"

Geçen sezonla ilgili konuşan 66 yaşındaki teknik adam, "Bizim geçen sene transfere bağlı sıkıntılarımız vardı. Şampiyonlar Ligi'ni ön plana aldık, o dönem lig maçlarımız da vardı. Buna bağlı değişikliklerimiz oldu ve ligde bekleneni veremedik. 21 puan kaybettik ama Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıktık. Bir bedel ödedik orada. Büyük bir camiadayız, bu camia futbolu biliyor ama önce insanlığı biliyor. Futbolun güzel, dürüst oynanması gerektiğini biliyor. Hem iyi oynayıp hem de sonuç alarak şampiyon olmak istiyoruz" yorumunda bulundu.

 
"VİDA, EĞER GİDERSE..."
 
Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla büyük kulüplerin dikkatini çeken stoper Domagoj Vida için deneyimli teknik adam, "Vida'nın transfer durumu var. Eğer giderse, çıkacağımız ilk Avrupa Ligi maçına asıl mevkisi stoper olmayan oyuncularla çıkmak zorundayız.Tosic'in gitmesini istemedim, başkana da söyledim. Kendisi gitmek istiyordu, iyi para alacaktı. Vida gidecekse Tosic gitmese daha iyi olurdu. Vida, Tosic'ten önce istenilen parayla gitseydi belki de bütün sorunları çözme şansımız olacaktı. Çünkü zaten geçen sezon Tosic-Pepe oyunuyordu. Eğer Vida giderse de iki stoper alacağız" ifadelerini kullandı.
 

"NEGREDO OYNAMAZSA ALDIĞI PARA TAKIMDA SIKINTI OLUR"

Negredo'nun geleceği hakkında değerlendirmelerde bulunan Güneş, "Negredo'nun gitmesi durumu vardı. O yüzden o sözleri söyledim ben Negredo'yla ilgili. Gidecekse bizle olmaması daha iyiydi çünkü. Negredo oynamayıp da bu parayı alırsa hem kendisi hem de diğer oyuncular için sıkıntı olur" değerlendirmesini yaptı.

"FABRİ GİTMEK İSTİYOR"

Gerçekleşen ayrılıkları yorumlayan Güneş, "Giden oyuncuların gitme sebepleri ekonomi ile ilgili. Şartlar itibariyle satıp, oyuncu alıp transfer yapıyorsunuz. Lens, Negredo, Babel'e iyi para verseler, belki şu anda burada olmayacaklardı. Benim gündemimde kaleci değişikliği yok ama diyelim ona iyi para veriyorlar ve o da gitmek istiyor. O zaman benim yapacağım bir şey yok." dedi.

Fabri içinse Güneş, şunları söyledi:

"Fabri, Adriano ve Babel. Bunların sözleşmeleri 1 yıl sonra bitiyor. O yüzden ya anlaşacaksın, ya göndereceksin. Kalmalarını isterim ama kararı ben vermiyorum. Fabri giderse, sattığımız kadar paraya kaleci alacaksak ben bunu istemem."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler