Vahid Amiri'den 2 yıllık imza

Trabzonspor, İranlı milli futbolcu Vahid Amiri ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Yayınlanma: 21.07.2018 - 12:34
Vahid Amiri'den 2 yıllık imza
Abone Ol google-news

Trabzonspor, İranlı milli futbolcu Vahid Amiri ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.


İran'ın Persepolis takımında forma giyen 30 yaşındaki kanat oyuncusu Vahid Amiri Trabzonspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ve Genel Sekreter Ömer Sağıroğlu katıldı. Bir süre önce Trabzon’a gelerek sağlık kontrolünden geçen Amiri yönetimle bir araya gelerek anlaşma sağladı. Trabzon’a geldiği için mutlu olduğunu belirten İranlı milli futbolcu Amiri, "Gördüğüm kadarıyla bu şehirde Trabzonspor’u çok kişi seviyor. Güzel işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ise, Vahid Amiri ile yaklaşık 1 aydır görüştüklerini dile getirerek, “İran Milli takımının sol açık oynayan bir oyuncusu. Bizimde bu mevkide bir oyuncu eksiğimiz vardı. Bunu dost, kardeş İran’dan temin etmemiz en azından uyum sürecini en asgaride atlatmamıza sebep olacaktır. Kendisinin iyi bir futbolcu olduğunu biliyoruz. Burada da aynı performansı sergileyecektir. Zaten Trabzon’a çok miktarda İran’dan turizm amaçlı gelen insanlar var. Burada yalnızlıkta çekmeyecektir. Örf ve adet olarak ta Türkiye, İran çok benzer ülkeler. O açıdan kendisinin kısa sürede bu adaptasyon dönemini atlayıp kadroya katkı vereceğine inanıyorum. İnşallah düşündüğümüz gibi olur. Tabi ki gönül isterdi ki transfer döneminin başında oyuncu katılımı sağlamış olsaydık. Ancak bazı olumsuz gelişmeler kulübün diğer konulardaki problemleri transferin bugüne sarkmasına bundan sonra da umuyoruz ki stoper mevkisine 1-2 oyuncu daha katacağız. Takviyeleri sağlamış olacağız. Kendisine başarılar diliyorum. Bu son dakika transferi değildir yaklaşık bir aydır görüşmeler sürüyordu” şeklinde konuştu.

Trabzonspor'dan bir ilk

Trabzonspor Kulübü, yeni transferi Vahid Amiri'nin alacağı ücreti Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Açıklamada futbolcu menajerinin hizmet bedeli olarak alacağı ücret ilk kez bir kulüp tarafından açıklanmış oldu. Transfer dönemlerinin gizli kalan ancak takımların maddi yükünü de oldukça ağırlaştıran menajerlik ücreti, Bir dönem Türk sporunda oldukça konuşulmuştu.

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş.'den konuyla ilgili olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen yazıda, “Serbest statüde yer alan profesyonel futbolcu Vahid Amiri'nin kulübümüze transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır. 2019/2020 futbol sezonu sonuna kadar sürecek anlaşmaya göre oyuncuya; ilk sezon için 750 bin Avro garanti ücret, 2019-20 futbol sezonu için 650 bin Avro garanti ücret ödenecektir. Futbolcu menajeri Amir Saadati'ye menajerlik hizmeti olarak 140 bin Avro ödenecektir” ifadelerine yer verildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler