Yıldırım: 'Ersun Yanal ayrılabilir ama...'

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

Yayınlanma: 08.08.2014 - 16:39
Abone Ol google-news

Yıldırım'ın açıklamaları şu şekilde:

"Burası Fenerbahçe Spor Kulübü ve halka arz edilmiş şirketleri var. Biz şirket mantığıyla idare ediliyoruz. Fenerbahçe futbol takımı, Nisan'da oynadığı Rize maçı sonrasında erkenden şampiyon oldu ve 2.5 aylık tatil dönemi yaşadı. Oyuncularımız tatillerini yapmış ve teknik ekip de aynı şekilde tatil yapıp geri dönmüşlerdir. Bizim görevimiz, bu arkadaşlara gelecek yılın planlarını anlatmak ve onlardan da gereken karşılığı almaktır. Bizim de bu uyarıları yapmak görevimizdir. Spor kulübünün elemanlarının ödemelerini yaptık ve her şeyi sıfırladık. Tüm personelimiz önüne bakacak. Artık önündeki hedeflere doğru çalışması lazım. Bunları anlatmak ve izah etmek yönetimin görevi. Onu atıyorlar, bunu satıyorlar, hepsi uydurma. Ben, kulüp için çalışan insanların arkasından konuşmam, basın yoluyla konuşmam, yüzüne konuşurum. Birebir konuşurum. Kimsenin özel hayatıyla işim olmaz. Ama özel hayat ne zaman kulübe zarar verirse, o zaman devreye girerim. 2.5 aydır olanlar ortada, Samandıra'da geç gelmeleri falan... Ben bunları söylemek zorundayım. Sportif olarak tüm personelimi aldım konuştum, tek tek uyarılarda bulundum. 'Kalan yemekleri atmayın' dedim. Sizin patronlarınız size demiyor mu? Futbolcular ile konuşacağım için hocaya girmemesini söyledim. Daha sonra da hocayla konuştum. Herkese bizim çok çalışmamız gerektiğini anlattım, bizim Şampiyonlar Ligi'ne gitmemiz lazım. Bu sporcular 2009'dan beri onu mücadelesi vermiş. Benim onlara kızma hakkım yok, ama uyarılarda bulunabilirim. Ben onlarla konuştum, 'Bu sene şampiyon olmamız gerek, Şampiyonlar Ligi'ne gitmemiz gerek' dedim."

"HOCAMIZA FAZLA İZİN VERMEMEK, ÇALIŞMAK GEREKTİĞİNİ ANLATTIM"

"'Şampiyonlukta yönetimin payı yok, başarısızlıkta ise yönetim sorunlu' anlayışı var. Olmaz öyle şey. Bir başarı ya da başarısızlık varsa hepimizindir. 2 gündür yazılanlar hikaye. Basına yakın birisi beni arıyor, 'falanı getiriyormuşsunuz' diyor. Öyle kolay mı, verin parasını getireyim. 1 tane transfer yaptık, genç oyuncular dışında da yapmayacağız. Ben nasıl özel hayatıma dikkat ediyorsam, herkes devam edecek. Bu sporcular 2011'den bu yana burada ve onur mücadelesi yapmışlardı. Onlara benim kızma ya da hakaret etme hakkım yok, ama uyarmak zorundayım. Biz artık bu sezon şampiyon olup, seneye Şampiyonlar Ligi'ne gitmek zorundayız. Hocamıza fazla izin vermemek, çalışmak gerektiğini anlattım."



"TÜRK FUTBOLU, 3 TEMMUZ OPERASYONU İLE BİRLİKTE MARKA DEĞERİNİ KAYBETTİ, KÖTÜYE GİDİYOR"

"Birisi hata yapıyorsa onu uyarmak zorundayım, kızmak, bağırmak zorundayım. Bugün oturmuşuz 1 trilyon basketin altyapı kız takımına giden parayı hesabı ettik. Karşılığı yok. Bunlarla uğraşıyoruz. Türk futbolu, 3 Temmuz operasyonu ile birlikte marka değerini kaybetti, kötüye gidiyor. Geçen sezon 75 milyon Dolar vergi ödedim, şimdi torba yasa çıktı. Geçen sezon vergi ödeyen kulüpler ne olacak? Ben vergimi ödemişim, bunları yazmıyorsunuz."

"ERSUN YANAL AYRILABİLİR AMA BU SEBEPLERDEN DOLAYI DEĞİL"

"Ersun Yanal ayrılabilir ama bu sebeplerden dolayı değil. Bayan arkadaşı varmış falan filan, böyle bir şey olmaz. Spor dışında olan şeyler kulübümüze zarar vermediği ölçüde bizi ilgilendirmez. Herkesin ailesi var, herkesin belirli yaşam tarzları var. Bunlara girmeye gerek yok. Görevini yapmazsa hesabını sorarım. Ben de genel kurulda hesap veririm. Lütfen rica ediyorum, herkesin ailesi var, bu tip şeylere girmeyin. Hepimizin aile hayatı var. Hepinize teşekkür ediyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler